Okulların açılma tarihi belli oldu… Hangi kurallar geçerli olacak?

    Okulların açılma tarihi belli oldu… Hangi kurallar geçerli olacak?

    Gümülcine – 04.01.2022

    Eğitim Bakanı Niki Kerameos, okulların 10 Ocak’ta açılacağını duyurdu.

    Bugün uzmanlar ve hükümet yetkilileri, okulların açılmasıyla ilgili olarak bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantı sonrası okulların açılması ve bundan sonraki okullarda uygulanacak yeni önlemlere ilişkin Eğitim Bakanı Niki Kerameos ile Sağlık Bakanı Thanos Plevris açıklamalarda bulundu.

    Eğitim Bakanı Niki Kerameos, 10 Ocak Pazartesi günü okulların Noel tatilinden sonra normal şekilde yeniden açılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı, koronavirüsün Omicron mutasyonunun ülkemizde de baskın hale gelmesiyle okulların ve üniversitelerin güvenli bir şekilde açılması için alınacak önlemleri açıkladı.

    Sağlık Bakanı Thanos Plevris, okulların açılmasına ilişkin alınan kararlar diğer sağlık protokolleriyle ilgili olarak, “Ülkemizde Omicron mutasyonu baskın” dedi. Sağlık Bakanı, Yunanistan Klinikleri derneği ile anlaşmaya varıldığını, acil durumlarda özel kliniklerden yüzde 10-15 oranında yatak temin edilebileciğini belirtti.

    Pazartesiden gününden itibaren geçerli olacak uygulamalar şöyle:

    -Okulların birinci haftası (10-15 Ocak) öğrenci ve öğretmenler 3 defa kendi kendine test olacak.

    -Bir sonraki süreçte hem aşılı öğrenciler hem de aşılı öğretmenler hafta iki kez kendi kendine test olacak.

    -Sınıfta bir vaka olması durumunda, "çarpma" mantığına göre iki defa kendi kendine teste ek olarak iki hızlı ve bir ek kendi kendine test olacak. Yani hafta toplam 5 test yapılacak. Aşılanan öğrenciler ve aşılanan öğretmenler ise toplam üç test yapacak. Bütün bunlar sınıfta bir vaka olması durumunda gerçekleştirilecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.