Zeybek İskeçe Hastanesini sordu

    Zeybek İskeçe Hastanesini sordu

    Gümülcine – 24.12.2021

    İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Devlet Hastanesi’nin durumuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Thanos Plevris’e yönelik soru önergesi sundu.

    Koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana İskeçe bölgesinin hem vaka sayısı, hem yaşanan kayıplar, hem de ekonomik açıdan olumsuz etkilenen bölgelerden olduğunu belirten Zeybek, “İskeçe bir dönem vaka sayılarının gösterdiği artış nedeniyle sıkı karantina uygulanan bölgeler arasındadır. Yaşanan bu olumsuz koşullar süresince vatandaşın tek umudu sağlık sistemi ve çalışanları olmuştur. Pandeminin başlangıcından itibaren İskeçe Devlet Hastanesi personeli salgının önlenmesi ve yayılmasının önüne geçilmesi adına büyük bir özveri ile çalışmıştır. Ancak devlet tarafından hastanelerdeki donanım ve kadro eksikliğini tamamlayacak iradenin olmaması, hastane yönetimlerinin yaşanan durumla ilgili halkı bilgilendirmemesi mücadelelerinin önündeki büyük bir engel olmuştur.” dedi.

    "BÖLGEMIZDEKİ SALGININ GİDİŞATIYLA İLGİLİ YAŞANAN BİLGİ EKSİKLİĞİ, GÜVENSİZLİK ORTAMI YARATMIŞTIR"

    Hüseyin Zeybek, İskeçe Devlet Hastanesi'nin yedi yoğun bakım ünitesinin uzman doktor eksikliği nedeniyle faaliyet dışı olduğunu kaydederek, yoğun bakım üniteleri dışında entübe olan hastaların yüksek ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

    Milletvekili Zeybek şöyle devam etti: “Aynı zamanda 4. İPE'nin kararıyla doktorların İskeçe hastanesine destek vermesi gerekçesi ile Avdira - Bulustra Sağlık Merkezinin faaliyetleri azaltıldı. Elbette bu hareket sağlık hizmetinin kalitesini düşürdü ve İskeçe Devlet Hastanesinin personel yetersizliği sorununu hiçbir şekilde çözmedi. Geçtiğimiz aylarda İskeçe Devlet Hastanesinin işleyişinde oluşan olumsuz durum vatandaşlar tarafından protesto edildi. Bölgemizdeki salgının gidişatıyla ilgili yaşanan bilgi eksikliği, güvensizlik ortamı yaratmıştır. 22/4/2020 tarihinde dönemin Sağlık Bakanı'na 5878 numaralı soru önergesi ile devam eden bilgi eksikliği sorununa dikkat çekmiştik fakat 1,5 yıl sonra sorun hala devam etmektedir. İskeçe Devlet Hastanesinde Kovid kliniğinin faaliyeti, yoğun bakım dışında entübe hastaların bulunması ve pandeminin genel gidişatı ile ilgili yerel halkın hastanede nasıl bir durumun hakim olduğu konusundaki endişeleri bilgi eksikliği konusunu bir kez daha gündeme getirmiştir. İskeçe Devlet Hastanesi yönetimi tarafından bilgi ve sorumluluk eksikliği, vatandaşların güvensizlik ve belirsizlik hissini büyütmektedir. Ayrıca, yönetimin halka bilgi vermek konusundaki yükümlülüğünü yerine getirmemesi sadece ilimizde süre gelen bir sorun mu? Yoksa Sağlık Bakanlığı tarafından dayatılan bir politika olup olmadığı konusunda makul bir şüphe bulunmaktadır. Her halükarda, vatandaşların endişelerini gidermek adına hastane yönetiminin içinde bulunduğu durumu ve faaliyetini nasıl sürdüreceği konusundaki planlarını açıklamak zorundadır.”

    Zeybek, meclise sunduğu önergede Sağlık Bakanı Thanos Plevris’e şu soruları sordu:

    - İskeçe Devlet Hastanesinin Kovid Kliniği'nde bugün itibariyle kaç hasta tedavi görmektedir? 2021 Kasım ve Aralık aylarında kaç hasta taburcu edildi? 2021 Kasım ve Aralık aylarında komşu bölge hastanelerine kaç hasta sevk edildi? İskeçe hastanesinde Kasım ve Aralık aylarında Kovid'den dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?

    - İskeçe Devlet Hastanesinin yeni yönetimi göreve gelmesinden bu yana İskeçe hastanesi kadrosuna kaç doktor - sağlık personeli alımı gerçekleşti ve kaç doktor - sağlık personeli hizmet dışı kaldı?

    - İskeçe Devlet Hastanesi'ndeki personel yetersizliği sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? Yeni kadrolu personel alımı gerçekleştirip sağlık personelinin İskeçe hastanesini tercih etmesi adına yeni teşvik planı oluşturmayı düşünüyor musunuz?

    - Bölgedeki sağlık merkezlerinden personel nasıl değerlendirildi ve bölge sağlık merkezleri ile Avdira - Bulustra Sağlık Ocağı'nı faaliyeti ne zaman normale dönecektir?

    - Salgın nedeniyle günümüzde sadece acil operasyonların yapıldığı ve ertelenen diğer operasyonların sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

    - Ayrıca bölgemiz iş adamları tarafından hastaneye bağış yapılan oksijen ünitesi nasıl değerlendirildi?

    - Yerel toplumda hüküm süren güvensizlik ortamını gidermek için vatandaşlara Hastanenin durumu hakkında bilgi verilmesini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz? İskeçe hastanesi yönetimini her ay basın bülteni yayınlayarak yerel halka bilgi vermek zorunluluğunu getirmeyi düşünüyor musunuz?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.