Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrenciler sadece YKS sınavı ile üniversiteye girecek!!!

    Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrenciler sadece YKS sınavı ile üniversiteye girecek!!!

    Gümülcine, 23.12.2021

    Türkiye'deki Yükseköğretim Genel Kurulu, 22.12.2021 tarihinde aldığı  karara göre, Türkiye’de 2022-23 eğitim ve öğretim yılından itibaren kayıt yaptıracak ortaöğretim kurumları yabancı uyruklu öğrencileri YKS sınavına girecek.

    YÖK’ten yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

    “ Türkiye’deki ortaöğretim kurumlarına 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından itibaren kayıt yaptıracak T.C. vatandaşlığından çıkanlar/Mavi Kartlılar, KKTC vatandaşları ve yabancı uyruklular (elçilik okulları ve MOBİS sisteminde yer alan Milletlerarası özel öğretim kurumlarındakiler hariç), yükseköğretim kurumlarına sadece Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile girebileceklerdir.”

    Bu uygulamadan Türkiye’de 2022-23 eğitim öğretim yılında okumaya başlayacak Yunan uyruklu öğrenciler de etkilenmektedir. Şimdiye kadar ki uygulamalarda Türkiye’de okuyan öğrenciler de tıpkı yabancılar gibi sınava girebiliyordu. Yapılan değişiklikle bundan böyle Yunan uyruklu Türk asıllı öğrenciler de YKS sınavıyla üniversiteye girebilecek. Buna benzer bir uygulama 1980-83 yılları arasında da uygulanmış ve daha sonra kaldırılmıştı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.