Encümenler Birliği: “Boykot yüksek bir katılımla gerçekleşti”

    Encümenler Birliği: “Boykot yüksek bir katılımla gerçekleşti”

    Gümülcine – 17.12.2021

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği, bugün (17 Aralık Cuma) Azınlık ilkokullarında gerçekleştirilen boykot kararıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı

    Konuyla ilgili olarak Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "Azınlık Okulları Encümenler Birliği olarak aldığımız boykot kararına azınlık velileri ve öğrencilerinin, bugün, çok yüksek bir katılımla iştirak etmeleri, velilerimizin azınlık eğitimi ile ilgili hukuka aykırı uygulamalara olan tepkisini net bir şekilde ortaya çıkartmış ve verdiğimiz mücadelenin azınlık tarafından tereddütsüz kabul edildiğini göstermiştir.

    Eğitimlerini azınlık okullarında devam ettiren öğrencilerin %100’e yakının katılımıyla gerçekleşen bu boykottan ülkemiz idarecilerinin ve özellikle, azınlık velilerinin biz Encümenler Birliği yöneticileri gibi düşünmediğini iddia eden azınlık eğitiminden sorumlu yerel bürokratların çıkartması gereken çok dersler! olduğunu düşünmekteyiz. Bu vesile ile kendilerine bir kez daha hatırlatırız ki, encümenleri yok sayarak atacakları her adıma azınlık bu gün olduğu gibi, tepkisini gösterecek ve yasal her plâtformda hakkını arayacaktır.

    Boykot kararımızın bu denli yüksek katılımla gerçekleşmesi için yardımlarını esirgemeyen tüm azınlık kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine, azınlık siyasetçilerine, encümen heyeti üyelerine ve tabiî ki, tüm velilerimize teşekkürü bir borç biliriz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.