"Siyasi görevimiz hak ve hukuk mücadelesinde halkımıza destek olmaktır"

    "Siyasi görevimiz hak ve hukuk mücadelesinde halkımıza destek olmaktır"

    Gümülcine – 16.12.2021

    SİRİZA Rodop İli Koordinatör Vekili ve milletvekili adayı Özgür Ferhat, Azınlık okullarında Cuma günü yapılacak olan eylemi desteklediğini açıkladı.

    Konuyla ilgili olarak Özgür Ferhat tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Azınlık okulları encümenler birliği derneğinin aldığı eylem kararı, Batı Trakya’mızda azınlık eğitiminin artık çıkmazda olduğunu, bu şartlar ve koşullar altında en büyük mirasımız olan eğitimimizin ve haliyle çocuklarımızın geleceğinin asılsız nedenlerle ve hukuksuz idari uygulamalarla köreltilmeye çalışıldığını gözler önüne sermektedir.

    Yıllardır çözüm bulamayan azınlık eğitimi sorunlarına ne yazık ki her geçen gün azınlığa alerjisi olan yönetim yenilerini eklemekte ve bu husus okullarımızın kapatılmasına ve çocuklarımızın da azınlık eğitiminden mahrum bırakılmalarına yol açmaktadır.

    Azınlığımızın eğitim ve din özgürlüğüne, özelliklerini ve özerkliğini korumaya çalışan eğitimimize ve diğer tüm azınlık haklarımıza karşı atılan adımlar tarafımızca siyasi olarak karşılanacaktır.

    Batı Trakya Encümenler Birliği Yönetim ve denetim kurulunu haklı mücadele yolunda aldıkları eylem kararından dolayı tebrik eder, Batı Trakya Azınlığımızın bir siyasi temsilcisi olarak encümenlerimizin, okul aile birliklerimizin, tüm velilerimizin ve korumakla yükümlü olduğum gelecek nesillerimizin, çocuklarımızın yanında olacağımı tüm kamuoyuna bildirmekteyim. Yegane siyasi görevimiz hak ve hukuk mücadelesinde halkımıza destek olmaktır.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.