Eyleme Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu – Lisesi de katılıyor

    Eyleme Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu – Lisesi de katılıyor

    Gümülcine – 15.12.2021

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği’nin Batı Trakya genelindeki azınlık ilkokullarında Cuma günü aldığı boykot kararına, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu – Lisesi de katıldı.

    Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu – Lisesi de azınlık okullarında 17 Aralık Cuma günü yapılacak eyleme katılma kararı aldı. Celal Bayar Azınlık Ortaokul – Lisesi Encümen Heyeti Üyesi Tarkan Multaza konuyla ilgili olarak Rodop Rüzgarı Dergisi’ne konuştu.

    Bu eylemle birlikte Azınlığın eğitim alanındaki özerklik hakkına müdahalesine son verilmesini arzu ettiklerini belirten Multaza, “Öncelikle bir Azınlık bireyi olarak bu eylemi çok önemli buluyorum. Bizler de Batı Trakya Türk Azınlığının en önemli eğitim kurumlarından biri olarak, Encümenler Birliği’nin almış olduğu boykot kararını sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah yetkililer bu konuya gerekli hassasiyeti göstererek bu haklı talebimize olumlu cevap verir. Bu anlamda bizler de Celal Bayar Azınlık Ortaokul – Lisesi Encümen Heyeti olarak, bu eylemi destekliyor ve eğitim alanındaki özerklik hakkımızın müdahalesine son verilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.