"Encümenler Birliği’nin boykot kararını destekliyoruz"

    "Encümenler Birliği’nin boykot kararını destekliyoruz"

    Gümülcine – 14.12.2021

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği'nde, (BTTÖB) Azınlık okullarında Cuma günü yapılacak olan eylemi desteklediklerini açıkladı.

    Konuyla ilgili olarak BTTÖB'den yapılan açıklama şöyle:

    ENCÜMENLER BİRLİĞİ’NİN BOYKOT KARARINI DESTEKLİYORUZ

    "Uluslararası bir antlaşma ile emanet edildiğimiz ve eğitim haklarımız tüm taraflarca bilinmesine rağmen, bugüne kadar azınlık eğitimi üzerinde bizleri söz sahibi yapmamak üzere kurulmuş stratejiyi devam ettirmek, hüsnü niyetten yoksun bir anlayışta direnmek, hem insan haklarını hem de azınlık haklarını yok saymaktır. Özellikle cunta yönetiminden sonra azınlığın fikri alınmadan, tek taraflı çıkarılan yasalarla azınlık eğitiminin her geçen gün özel ve özerk olma özelliği, elinden alınmaktadır. Bugün itibarıyla, azınlık eğitim sistemi içinde Türkçe ve Yunanca eğitim verecek anaokulu talebimiz dikkate alınmıyor. İlkokullarımızın özel statüsü dikkate alınmadan çocuk azlığı bahane edilerek ilkokullarımız bir bir kapatılıyor. Hali hazırda görev yapan öğretmenlerimizin kendilerini geliştirilmeleri için talep edilen Türkiye destekli seminerlere imkân verilmiyor. Türkiye Üniversitelerinden mezun olan öğretmenlerimizin ilkokullarımıza atanması talebimiz, 1973’ten buyana karşılık görmüyor. Sayıca yetersiz olmalarına rağmen yeni azınlık ortaokul ve lisesi açılmasına müsaade edilmiyor. Okullarımızda eğitim kalitesinin yükselmesi maalesef istenilmiyor ve devlet okulları özendiriliyor. Yıllardır sorunsuz uygulanan Cuma saati uygulamasına keyfi olarak son verilerek, azınlık okullarına dönük bir hak daha elimizden alınıyor.

    Bardağı taşıran bu son hak gaspı ile birlikte eğitimde var olan tüm sorunlara dikkat çekmek ve sorunlara çözüm aramak maksadıyla Encümenler Birliği azınlık okullarında bir boykot kararı aldı. 17 Aralık 2021 tarihinde uygulanacak bu boykot kararını desteklediğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.