KADIN CİNAYETLERİ

    KADIN CİNAYETLERİ

    Gümülcine, 10.12.2021.

    Yunanistan’da kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Üç çocuk annesi Cevriye, eşi tarafından dövülerek öldürüldü. Böylece Yunanistan’da 16 kadın cinayete kurban gitmiş oldu. Geriye 3 öksüz çocuk kaldı.

    Dedeağaç’ı sarsan bu cinayet basın aracılığıyla tüm Yunanistan’a duyuruldu. Bazı basın organları, ne yazık ki bu kadar vahim bir olayda dahi ırkçı davranarak katilin Müslüman Roman olduğunu üstüne basa basa vurgulayarak algı oluşturmaya çalıştılar. Bizler bugüne kadar işlenen 15 kadın cinayetinde, katillerden hiç birinin Hıristiyan ve hangi ırktan olduğunu ne duyduk ne de gördük! O zaman bu taraflı, ırkçı ve ayrımcı davranışlar neden?

    Daha geçen yıl, İskeçe bölgesindeki bir çok köyde COVID-19 hastalığı tespit edilmişken, Müslüman Türklerin yaşadığı köylerin teşhir edilmesi, hedef gösterilmesi de buna benzer bir olaydı. O zaman da bir çok insan tepki göstermişti.

    Katilin ırkı, dini olamaz, katil, katildir! Ortadan bir can kaybolurken insanları bu çeşit damgalamak ve hedef göstermek hiçbir şekilde haklı gösterilemez.

    Avrupa’yı kasıp kavuran ırkçılığın ülkemiz Yunanistan’da da bu kadar ürkütücü noktaya gelmesi ve her geçen gün akıl almaz bir şekilde tırmandırılması çok tehlikelidir.

    İnsanlığın ve hiçbir dinin kabul etmediği cinayetleri, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde, ırkçı ve faşist görüşlerin gölgesinde yansıtmak, akıl tutulmasından başka bir şey değildir.

     

    İbrahim BALTALI

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.