Burhan Baran Gümülcine ve İskeçe hastanelerinin son durumunu görüştü

    Burhan Baran Gümülcine ve İskeçe hastanelerinin son durumunu görüştü

    Gümülcine – 10.12.2021

    İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, 9 Aralık Perşembe günü Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesinden Sorumlu 4. Bölge Sağlık Μüdürü, Dimitris Tsalikakis’i makamında ziyaret etti.

    Görüşmede milletvekili Burhan Baran, İskeçe Hastanesinin mevcut durumunu ve bölgedeki sağlık sorunlarını dile getirdi. Ayrıca bölgede artan kanser vakalarıyla ilgili endişelerini de aktaran Baran, bunun olası nedenleri hakkında görüşlerini iletti.

    Konuyla ilgili olarak Burhan Baran tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Ksanthi (İskeçe) hastanesinin mevcut durumunu ve de Vilayetimizdeki düşük aşılanma oranını mercek altına aldık. Ayrıca, Yunanistan'ın diğer bölgelerine kıyasen, bölgemizde artan kanser vakalarıyla ilgili endişelerimi ve de bunun olası nedenleri hakkında görüşlerimi dile getirdim.

    Ayrıca Komotini(Gümülcine) hastanesi'nin inşaat durumuna da değindim. Özellikle tüm vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmetinin önemli ve bi o kadar da gerekli oluğunu vurguladım.

    Mesleki açıdan bir psikiyatrist olarak, Ksanthi (İskeçe) Vilayetindeki gerekli olan psikiyatri kliniğinin önemini de aktardım.

    Son olarak, sayın Tsalikakis, Avdira Belediyesindeki sağlık ocağı sorununa değinerek, pandeminin önemli derecede kontrol altına alındığında, tüm sağlık ocaklarının yeniden eski statülerine döneceklerinin sözünü verdi.

    Kendisine, bu hususla ilgili verdiği söz için ve de pandemiden kaynaklı tüm zor koşullara rağmen, Echinos (Şahin)deki sağlık ocağının işlevi için teşekkür ettim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.