Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif beraat etti!

    Previous Next

    Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif beraat etti!

    Gümülcine, 08.12.2021.

    Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif bugün (08.12.2021) makam gaspıyla yargılandığı davada beraat etti.

    İbrahim Şerif, bundan 5 yıl önce Gümülcine’nin Alankuyu Mahallesi’nde bir mevlide katılmış ve bu makam gaspı sayılmıştı. 07.10.2021 günü Selanik Bidayet Mahkemesinde görüşülen dava 08.12.2021 gününe ertelenmişti.

    Bugün görüşülen davada her iki tarafın şahitleri de hazır bulundu. Mahkemede İbrahim Şerif’i avukatı Ercan Ahmet temsil etti. Mahkeme sonunda İbrahim Şerif beraat etti.

    Mahkemeyi Selanik’te yer alan Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu, din görevlisi Ahmet Arif, İmathia Müslümanlarını temsilen din görevlisi Musa Çolak hazır bulundu.

    Davayı Türkiye'den gelen bir heyet de izledi. Heyette avukatlar Mehmet Çakırca, Remzi Yedikardeş, Kemal Kaya, Selahattin Karahan ve Talat Niyazi Arman yer aldı. Türk heyet dava öncesinde Türkiye'nin Selânik Başkonsolosu Efe Ceylan'ı makamında ziyaret ederek görüş alıverişinde bulundular.. Ziyarete bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

     

    Türkiyeli avukatlar daha sonra şu açıklamayı yaptılar:

    "Bugün, 08.12.2021 Çarşamba ve biz UHUB ve İstanbul 2 No.lu baroyu temsil eden avukatlar olarak burada Selanikteyiz.

    Müslüman Türk azınlığın maruz kaldığı hak ihlalleri, özellikle ikili anlaşmalar ve Lozan anlaşmasından kaynaklanan haklarını kullanamıyor olmalarını üzüntüyle izliyoruz.

    Buradaki Türk azınlık en temel haklarını kullanamıyor. İfade özgürlüğü, Mülkiyet hakkı, eğitim hakkı, dini özgürlükler ve Lozan anlaşmasından kaynaklanan hakları Müslüman Türk azınlık kullanamıyor.

    Bu konularda verilen AİHM kararlarını uygulamıyor. Yasal süreçleri devam eden bir Türk Vatandaşı hakkında Avrupa Parlamentosu, Türkiye yi AİHM kararını uygulamaya davet ediyor. Ancak Yunanistan’ın yıllardır devam eden ihlalleri ve AİHM kararlarına uymaması eylemine karşı ses çıkarmıyor.

    Avrupalılık değerleri böyle ikiyüzlülük içermese gerek.

    Diğer yandan komşumuz Yunanistan ili iyi komşuluk ve karşılıklı çıkarlara saygı temelinde dostça yan yana yaşamak istiyoruz. Bu azınlık aslında dostluğumuzu geliştirmemize katkı sağlar. Bilindiği gibi Türkiye ile Yunanistan arasında Nüfus, Yüz ölçüm, ekonomik gelişmişlik bakımından kıyaslanmayacak büyüklükte farklar var. Biz bunu gündeme getirmiyoıruz; Yunanistan’ı modern Avrupa değerlerinin oluşumunda ana kaynak olarak görüyor ve dostça geçinmek istiyoruz. Yunan halkı da barış ve refah içerisinde yaşamayı hak ediyor. Başka ülkeler adına savaş çıkarmak, silahlanmaya büyük paralar harcamak her iki ülkenin de aleyhine. Geçmişte birlikte yaşadık. İyi ve kötü zamanlarımız oldu. Bundan sonra da yan yana, birlikte yaşayacağız. Eğer kıtalar yer değiştirmez, ülkelerimiz sular altında kalmaz ise.

    Tekraren Yunanistan’ı Lozan ve diğer ua anlaşmaları uygulamaya, bu anlaşmalardan doğan Türk Azınlığın haklarını ihlal etmemeye, Avrupa Konseyini de Yunanistan’ı AİHM kararlarını uygulamasını gözetmeye davet ediyoruz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.