“Vicdanımızı yaralayan saldırı aydınlatılmalı, araç bulunmalıdır”

    “Vicdanımızı yaralayan saldırı aydınlatılmalı, araç bulunmalıdır”

    Gümülcine – 08.12.2021

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Dr. Sadık Ahmet’in aracının parti genel merkezinden çalınmasının altıncı yıl dönümü nedeniyle açıklama yayımladı.

    Partinin konuyla ilgili açıklamasında, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın vicdanını yaralayan saldırının aydınlatılması için bir kez daha çağrıda bulunuldu.

    DEB Partisi tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "8 Aralık 2015 tarihinde kendilerine “Trakya’nın Bekçileri” adını veren örgüt mensupları tarafından DEB Partisi Genel Merkezi saldırıya uğramış, binaya maddi zarar verilmiş ve parti genel merkezinde bulunan partimizin kurucusu Dr. Sadık Ahmet’in şüpheli bir kazada hayatını kaybettiği, son nefesini verdiği araç çalınmıştır.

    Ardından bilindiği üzere bu çirkin saldırının aydınlatılması için tüm hukuki girişimlerde bulunmamıza rağmen altı yıldır saldırıyı düzenleyen failler ve çalınan araba hakkında herhangi bir ipucu bulunamamıştır.

    Parti genel merkezimize yapılan saldırının altıncı yıldönümünde, bu ırkçı saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın vicdanını yaralayan ve halkımızın zihninde ciddi soru işaretleri bırakan 8 Aralık 2015 saldırısının bir an önce aydınlatılmasını ve merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in aracının bulunarak teslim edilmesini beklediğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.