Erdem Hüseyin: “Bu davranış halkın oylarına hakarettir”

    Erdem Hüseyin: “Bu davranış halkın oylarına hakarettir”

    Gümülcine – 01.12.2021

    Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefet ve Birlik Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, 1 Aralık Çarşamba akşamı azınlık basını üyeleriyle yemekte bir araya geldi.

    Azınlık basınına açıklamalarda bulunan Erdem Hüseyin, son dönemde Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’in Durhasanlar köyü Muhtarı Cihat Şerif’e karşı tutumunu eleştirdi. Erdem Hüseyin bu durumu, “Durhasanlar’da seçilmiş muhtar varken, yapılacak bazı çalışmalar için köyden sıradan bir insana görev verilmesi kabul edilemez ve bu davranış halkın oylarına hakarettir” sözleriyle değerlendirdi.

    Erdem Hüseyin, basına yaptığı açıklamalarda şunları aktardı:

    “Kozlukebir Belediyesi BİRLİK listesi olarak, bugüne kadar hep insan odaklı olarak çalışmalarımıza devam ettik; insanlarımızın neşeli ve kederli günlerinde yanlarında olduk, onların dertlerini dinledik ve sorunlarına çözüm önerileri getirmeye gayret ettik.

    BİRLİK Listesi olarak bugün de Durhasanlar köyünde toplanmış bulunuyoruz. Çünkü, burada da insanlarımızın ve muhtarlığımızın yaşadığı sorunlar var. İnsanlarımız nerede sorun yaşıyorsa biz hep orada var olacağız. Bundan sonraki toplantılarımızı da zaman zaman diğer köylerimizde de yapmaya çalışacağız. Bunun sebebi de köylerimize eşit mesafede olmamızdır.

    İnsanlarımızın köylerde yaşadığı sorunların çözüm yolu da çok doğal olarak yine sizlerin seçtiği yerel yönetimdir. Ancak Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’in yönetimindeki Kozlukebir Belediyesi, siz çok değerli halkımızın sorunlarını çözmekten bugün için çok çok uzaktır. Rıdvan Ahmet, halkla kendi arasına mesafe koymuş ve adeta sorunları görmezlikten gelmektedir.

    Rıdvan Ahmet’in bu davranışları siyasetin doğası gibi görülebilir. Ancak insanları ayrıştırarak, aralarına duvar örmek kimsenin haddine değildir. Gücünü halkın oylarından alan seçilmiş insanları bir kenara iterek, çalıştırmamak, görev vermemek, antidemokratik olduğu gibi etik de değildir. 

    Örneğin Durhasanlar’da seçilmiş muhtar varken, yapılacak bazı çalışmalar için köyden sıradan bir insana görev verilmesi kabul edilemez ve bu davranış halkın oylarına hakarettir. Ayrımcılığın bu kadar zirve yaptığı, seçmene bu kadar hakaretin uygun görüldüğü bir dönem iKozlukebir Belediyesi sakinleri şimdiye kadar hiç yaşamamıştır.

    Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, seçmenin oylarına saygısızlığı, ayrımcılığı, ötekileştirme ve vurdumduymaz davranışları bir kenara bırakmalıdır. Unutulmamalıdır ki artık dijital çağda yaşıyoruz; her şey çok çabuk duyulmakta, görülmekte ve paylaşılmaktadır. Bu bağlamda Rıdvan Ahmet, yerel projelerin uygulanmasında, artık bu tür antidemokratik ve saygısız uygulamalardan vazgeçmelidir. Köylerin ve özellikle de Durhasanlar köyünün seçilmiş muhtarını itibarsızlaştırma, önemsizleştirme ve ekarte etme gibi ayak oyunlarına son vermelidir.

    Bizler BİRLİK Listesi olarak, Kozlukebir Belediyesi hepimizindir, diyoruz. Halk kararını vermiş ve bizleri göreve getirmiştir. Halkın gücünün üstünde bir güç tanımıyoruz. O zaman Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, bu demode ve kabul görmeyen uygulamalardan ve en önemlisi de Alicengiz oyunlarından bir an önce vazgeçmelidir. Demokratik, çağdaş, ayrıştırıcı olmayan belediyeyi ancak bu şekilde oluşturabilir ve halkımızın refah seviyesine katkıda bulunabiliriz.

    BİRLİK Listesi olarak, siz değerli basın mensuplarına ve çalışma arkadaşlarımıza bu akşamki toplantımıza katıldıkları için teşekkür ederken, bu tür etkinliklerin değişik zaman ve tarihlerde diğer köylerimizde de düzenleneceğini belirtmek isteriz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.