ADANA SARIÇAM'DA DR. SADIK AHMET ANITI VE PARKININ AÇILIŞI YAPILDI

    Previous Next

    ADANA SARIÇAM'DA DR. SADIK AHMET ANITI VE PARKININ AÇILIŞI YAPILDI

    Gümülcine, 01.12.2021.

    Batı Trakya Türk’lerinin haklarının korunması için mücadele eden dava adamı Dr. Sadık Ahmet'in anısını yaşatmak üzere Sarıçam Belediyesi tarafından yaptırılan Dr. Sadık Ahmet Parkı ve anıtının açılışı, Vali Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

    Sarıçam ilçesinde düzenlenen açılışa Vali Süleyman Elban’ın yanı sıra Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Dr. Özgür Kara katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Dr. Sadık Ahmet’in kısa özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.

    Programda konuşan Vali Süleyman Elban, açılışını gerçekleştirdikleri anıt ve park ile Batı Trakya Türklüğünün varlık mücadelesine ömrünü adayan Dr. Sadık Ahmet’in hatırasını daima yaşatacaklarını söyledi.

    Bugünün kıymetli bir gün olduğunu ifade eden Vali Elban, “Çünkü bugün her ne kadar coğrafyası Türkiye Cumhuriyeti dışında gibi görünse de tarihimizdeki kahramanlardan birisini anmak, onun hatırasını yaşatmak, onun davasına sahip çıkmak için buradayız.” dedi.

    Bu parkın yapılmasının çok önemli olduğunu dile getiren Vali Elban, “Çünkü bu parkın yapılması her şeyden önce gençlerimize, gelecek nesillerimize böyle bir davanın varlığı ve önemini aktarmak, bu şuuru onlara aşılamak için çok önemli. Bu park ve anıt, bu davaya Adana’daki herkes sahip çıkıyor demek için önemli. Gümülcine’de, Batı Trakya’da bir kişi bile kalsa bu dava devam edecek dedi konuşmacılar. Ben de diyorum ki 84 milyon bu davanın peşinde. Bu 84 milyon burada olduğu sürece bu dava dimdik ayakta olacak ve devam edecek. Davamızın nişanesi olarak burada bu anıtı dikiyoruz ve bu parkı açıyoruz.” dedi.

    Dava adamı tarihe mal olmuş kahraman Dr. Sadık Ahmet’i rahmetle ve minnetle andığını ifade eden Vali Elban “İnşallah bu milletin tarihinde kahramanlar hiç bitmez.” diyerek sözlerini noktaladı. 

    Konuşmaların ardından Vali Elban, Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet ve beraberindekiler Dr. Sadık Ahmet Parkı ile anıtın açılışını gerçekleştirdiler.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.