Özgür Ferhat aşısız vatandaşlara verilen para cezasına tepki gösterdi

    Özgür Ferhat aşısız vatandaşlara verilen para cezasına tepki gösterdi

    Gümülcine – 30.11.2021

    SİRİZA Partisi Rodop İl Örgütü Başkan Vekili ve milletvekili adayı Özgür Ferhat, aşı olmayan 60 yaş üstü vatandaşlar için açıklanan 100 euro para cezasına tepki gösterdi.

    Özgür Ferhat yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

    “Toplamda 600 bin emekli ve yaşlımızı ilgilendiren bu karar cezai işlem hükmünde sayılıp her ay bu miktarı bu insanlarımız bir şekilde devlete ödemek zorunda kalacak.

    Bu ve buna benzer cezalandırıcı uygulamalar diğer toplumu oluşturan yaş gruplarına da sıçramayacağının şu an bir garantisi yok. Kasalar boşaldıkça halkın üzerindeki keyfi uygulamalar ve baskılar devam edecektir. Kamu sağlığını cezai işlemle ve para cezasıyla sağlamaya çalışan bir idari yönetimin siyasi olarak kaderi çizilmiştir. Halka ödemeleri gereken bir sürü sosyal yardımlar ve borçları varken, durduk yere milletin üç kuruş emekli maaşına ve kıt kanaat geçimini sağlayan dar gelirli aile bütçesine göz dikmeleri, insanların ekonomi ve pandemi açısından bir kez daha kara kış ile karşı karşıya kalacaklarını göstermektedir. Bu büyük ve çetin geçecek süreçte biz insanlarımızı yalnız bırakmayacağımıza söz veriyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.