“Kafe ve restoranlar bir kez daha kapanma (lockdown) tehdidi altında”

    “Kafe ve restoranlar bir kez daha kapanma (lockdown) tehdidi altında”

    Gümülcine – 05.11.2021

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, hizmet sektöründeki işletmelerin zorunlu kapanma (lockdown) tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını söyledi. 

    İlhan Ahmet, hükümetin, hizmet sektörünü ayakta tutmaya yönelik herhangi bir önlem almadığı gibi geçtiğimiz Temmuz itibarıyla da tüm destek programlarını durdurduğunu hatırlatarak, kapanma eşiğine gelen binlerce işletme için ek tedbirlerin acilen hayata geçirilmesini talep etti.

    Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis ve Ekonomi Bakanı Hristos Saikouras’a yönelik sunduğu soru önergesinde İlhan Ahmet, hükümetin aşılama oranlarında istenilen seviyeye ulaşamadığına dikkat çekerek, pandemiyle mücadele kapsamında açıklanan son tedbirlerde, kafe ve restoranlara, açık hava mekânlarının kullanımında da aşısız müşterilerden rapid test sonucu ibraz etme mecburiyeti getirilmesini eleştirdi.

    Mevcut koşullarda ayakta kalmakta her geçen gün daha da zorlanan sektör işletmelerinin, rapid test mecburiyeti ile müşteri sayılarında azalma olacağını kaydeden milletvekili, bu durumda sektörün kaçınılmaz olarak gayri resmî bir zorunlu kapanma (lockdown) kararıyla karşı karşıya kalacağını vurguladı.

    Her iki bakandan acil destek talep eden milletvekili;

    “A) Yeni, geri ödemesiz destek programları ile bu sektördeki işletmelerin likiditesini (nakit akışını) arttırmayı düşünüyor musunuz?

    B) Önceki geri ödenebilir destek programı ödemelerini, 1 Ocak 2023'ten sonraya ertelemeyi düşünüyor musunuz?

    C) İşyeri kiraları konusunda, mevzuata müdahale ederek yasal bir kolaylık getirecek misiniz?” diye sordu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.