Genel Kurulda halka açık pazarların düzenlemesi ile ilgili söz aldı

    Genel Kurulda halka açık pazarların düzenlemesi ile ilgili söz aldı

    Gümülcine – 03.11.2021

    İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Meclis Genel Kurulunda halka açık pazarların düzenlemesi ile ilgili yasa tasarısı hakkında bir konuşma yaptı.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "Dün Meclis Genel Kurulu'nda halka açık pazarların düzenlemesi ile ilgili yasa tasarısı hakkında yaptığım konuşmadan alıntılar.

    • Hükümet pandemiyi iyi yönetemeyerek salgınla başa çıkma konusunda başarısız olmuştur. Bu durum hastanelerde ciddi bir personel eksikliğine yol açmıştır ayrıca aşılanmaya teşvik etmek konusunda herhangi bir stratejileri de olmadığı görülmektedir.
    • Sağlık ocaklarındaki hizmetlerin faaliyetlerini azaltarak ayrıca köylerde bulunan sağlık merkezlerini tamamen kapatarakhastanede meydana gelen doktor açığını kapatma çabaları içerisindedirler.ÖzellikleAvdirasağlık merkezininAvdira ve Topiros bölgesinde yaşayan yaklaşık 30.000 vatandaşa hizmet verdiği düşünülürse kapatılması büyük bir darbedir.
    • Ancak sağlık sistemini yok etmekle kalmayıp, 92 yıldır faaliyet gösteren halka açık pazarları da yok etme çabaları içerisindedirler.
    • Bu da,halk pazarı lisanslarının %50’sinin üretici olma koşulunu kaldırıp onun yerine sabit yerler ile ilgili puanlama sistemini uygulamaya koymaktadır ve her halk pazarının kendisine özgü çalışma koşulları getirilmektedir.

    Söz konusu yasa tasarısı, üretici ve tüketici arasında aracısız satışı yok ederek pazarların sosyal yapısını değiştirmektedir.

    Yeni Demokrasi Hükümeti, bu dalda faaliyet gösteren üreticilere destek olması gerekirken  engel olmaktadır, bize göre çözüm değil sorun içeren bir yasa olduğundan geri çekilmesini talep etmekteyiz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.