“Sirkeli Sağlık Ocağı sağlık ihtiyaçlarını karşılamamaktadır”

    “Sirkeli Sağlık Ocağı sağlık ihtiyaçlarını karşılamamaktadır”

    Gümülcine – 01.11.2021

    Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, 4. Bölge Sağlık kurumunun kararıyla Drama, İskeçe, Rodop ve Evros illeri, Bölge Sağlık Ocaklarındaki işlevlerin askıya alındığını duyurdu.

    Söz konusu kararın sağlık hizmetlerine ihtiyacı olan vatandaşların sağlığının tehlikeye atıldığını vurgulayan belediye başkanı Ahmet, Sirkeli Bölge Sağlık Ocağının artık sadece aşı merkezi olarak hizmet verdiğini diğer sağlık hizmeti ihtiyaçlarını karşılamadığını belirtti.

    Konuyla ilgili olarak başkan Rıdvan Ahmet tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “4. Bölge Sağlık kurumunun 44770 / 27-10-2021 sayılı kararı ile Drama, İskeçe, Rodop ve Evros illeri, Bölge Sağlık Ocaklarının işlevleri askıya alınmıştır.

    Yukarıdaki karar, sağlık hizmetlerine, önlem amaçlı hekimliğe ve diğer sağlık hizmetlerine ihtiyacı olan vatandaşlarımızın sağlığını önemli ölçüde etkilemekte ve ciddi şekilde tehlikeye atmaktadır.

    Bütün halkımız tarafından bilindiği üzere , Bölge Sağlık Ocakları , bölge belediyelerinin yerleşim yerlerinde ve özellikle uzak bölgelerde yaşayan insanlarımıza temel sağlık hizmetleri sunar.

    Sirkeli Bölge Sağlık Ocağı, artık sadece aşı merkezi olarak hizmet vermekle birlikte, bölge vatandaşlarımızın diğer sağlık ihtiyaçlarını karşılamamaktadır.

    Bunun yanı sıra ilgili karar ile bölge sakinlerinin Gümülcine Devlet Hastanesime gidebilmeleri için bir saatten fazla zamana ihtiyaçları vardır.

    Böylesine geniş coğrafyalı bir belediyenin bölge sağlık ocağının işlevsiz olmasını mantıksız bulmakla birlikte bu kararın derhal iptal edilmesini talep ediyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.