Milletvekili Zeybek Ketenlik yolunu sordu

    Milletvekili Zeybek Ketenlik yolunu sordu

    Gümülcine – 06.10.2021

    İskeçe SİRİZA Partisi Milletvekili Hüseyin Zeybek, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı'na hitaben "Mustafçova Belediyesine Bağlı Kentenlik Yerleşim Bölgesinin Yol Yapım projesi" konulu bir soru önergesi sundu.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Altyapı ve Ulaştırma Bakanı'na

    Konu: "Mustafçova Belediyesine Bağlı Kentenlik Yerleşim Bölgesinin Yol Yapım projesi hakkında"

    Mustafçova Belediyesi'ne bağlı Ketenlik Köyü Yol İnşaatı projesi, hem bölge hem de köy sakinleri için büyük önem taşımaktadır. Bu projenin hazırlık aşaması çok uzun sürdüğü için bir çok zorlu aşamadan geçerek 2014 yılında tamamlandı ama sonunda Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi projelerinin dışında bırakıldı.

    Özellikle Ketenlik köyü gibi 3000 nüfuslu bir yerleşim biriminin ulaşılması zor bir konumda olduğunu da göz önünde bulundurursak bu yolunun yapımı ilk olarak köy sakinlerinin günlük ulaşımlarını kolaylaştıracağıdır. Yol, stadyum, mezarlık ve hayvancılık birimlerine çıkarken, ambulans, itfaiye gibi acil durumlar için de çok gereklidir.

    Projede iki buçuk yıllık bir geçikme söz konusudur. Tamamlanması ile ilgili de 2.100.000 euro’luk  bütçe onayı 2019 Mayıs ayında zamanın Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanı sn.Spirtzis ile Mustafçova Belediyesi arasında sözleşme onaylanmıştı. Doğu Makedonya-Trakya Bölgesel Kalkınma Konferansı'nda da dile getirilen bu projeye duyulan ihtiyacı fark eden SYRIZA Hükümeti, bu projeyi hayata geçirmeyi taahhüt etmiş ve uygulamaya karar vermistir, Temmuz 2019'da da projenin AB Komisyonu'na dahil edilmesi yönünde karar alınmıştır. Yeni Demokrasi Hükümetinin iktidara gelmesinin ardından Bakan Karamanlis, inşaat prosedürlerini 2020 yılının ikinci çeyreğinden itibaren başlatma sözü vermişti. Eylül 2020 yılında yönelttiğimiz soruya cevaben, "Mustafçova Belediyesi ile Program Sözleşmesi,zamanın Altyapı Ulaşım Genel Müdürü tarafından usulüne uygun olarak imzalanmış ve Mustafçova Belediyesine imzalanmak üzere dört nüsha halinde 1452/30-04-2020 protokol numarası ile gönderilmiştir. Mustafçova Belediye Başkanından edindiğimiz bilgiye göre, imzalanan sözleşmenin 19-11-2020 tarihinde Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı'na gönderdiği yönünde. Aslında, Belediye Başkanının sözleşmeyi imzaladıktan sonra uygulamaya geçileceği varsayılmakta idi.

    Ancak,projenin hızlı bir şekilde geçikmesiz olarak  uygulama aşamasına geçilmesi ile ilgili bütçe sıkıntısı olmamasına rağmen ne çalışmalar başlamış nede Bakanlık tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmıştır.

    • Proje Ketenlik sakinlerinin sürekli talebi olduğundan yerleşim bölgesininde ulaşımı kolaylaştırıp rahatlatacağından.
    • Altyapı ve Ulaştırma Bakanı, projenin uygulanmasına 2020'nin ilk çeyreğinde başlamayı taahhüt ettmesinden bu yana bir yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen.
    • Projenin uygulanması için gereken kaynaklar ve tüm kararlar SİRİZA Hükümeti tarafından sağlandığından.

    Sayın Bakana sorulur?

    1.Ketenlik Belediye Yolu İnşaat projesinin uygulama aşaması ne durumdadır ve Mustafçova Belediyesi tarafından Kasım 2020 tarihinde imzalanan sözleşmesinin gönderilmesine rağmen bu gecikmenin nedeni nedir?

    2.Projenin hemen uygulanabilmesi için sözleşme ve çalışma güncellemesi ile ilgili olası sorunlarla nasıl başa çıkmayı planlıyorsunuz?

    3. Projenin ne zaman tamamlanıp teslim edilmesini planlıyorsunuz?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.