Milletvekili İlhan Ahmet, Ekonomi Bakanı Sykilakakis ile görüştü

    Milletvekili İlhan Ahmet, Ekonomi Bakanı Sykilakakis ile görüştü

    Gümülcine – 06.10.2021

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Ekonomiden sorumlu eş bakan Theodoros Sykilakakis ile makamında bir araya geldi. Atina’da 5 Ekim Salı günü gerçekleşen görüşme, oldukça verimli geçti.

    Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada milletvekili İlhan Ahmet, şu değerlendirmede bulundu;

    “Geçmişte birlikte siyaset yaptığım, eski çalışma arkadaşım Theodoros Sykilakakis ile ekonomiden sorumlu eş bakan (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών) olarak görev yaptığı Ekonomi Bakanlığı’ndaki makamında görüştüm.

    Aynı zamanda Avrupa Birliği kaynaklarının aktarıldığı Kalkınma Fonu’nu yöneten sayın Sykilakakis’e, Trakya’nın ve özellikle de Rodop İli’nin kalkınması için geliştirdiğim teklifleri sunma fırsatı bulduğum görüşmede, projelerin hayata geçirilmesi için kalkınma fonundan kaynak temin edilmesi talebimi yineledim.

    Sayın bakan, öncelikle tarım arazileriyle ilgili hazırladıkları bir dizi iyileştirme projesinin hayata geçirileceğine dair güvence verdi.

    Diğer yandan sayın Sykilakakis’e, büyük ekonomik haksızlığa uğrayan tütün üreticilerinin durumunu hatırlatarak, Yeni Demokrasi hükümetinin tütüncülere karşı üç yıldır sürdürdüğü görmezden gelen tavra son vermesini ve mağduriyetlerin giderilmesini talep ettim.

    Bu yönde girişimde bulunacağına ve konuyu başbakana da aktaracağına dair sayın bakandan söz aldım.

    Son derece samimi ve verimli geçen, bölgemizin ve çiftçimizin faydasına sözlerin verildiği görüşme için sayın bakana teşekkür ediyorum. Elbette ki gerçek neticeyi görene kadar, hükümetin samimiyetiyle ilgili temkinli olacağım. 

    Milletvekili seçildiğim ilk günden bu yana ifade ettiğim gibi, her koşulda benim önceliğim bölgem ve halkımdır, ilk gün olduğu gibi bugün de öyledir. Bu nedenle, Atina’daki siyasi erkin Trakya’daki sorunları anlaması ve kalkınmaya destek vermesi için elimden geldiğince her kademede baskı yapmaya devam edeceğim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.