Milletvekili Zeybek: "Milletvekillerine çelenk koyma izni verilmemesi şaşkınlık yarattı"

    Milletvekili Zeybek: "Milletvekillerine çelenk koyma izni verilmemesi şaşkınlık yarattı"

    Gümülcine – 05.10.2021

    İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, 4 Ekim Pazartesi günü İskeçe’nin kurtuluşunun 102. yıl dönünü sebebiyle düzenlenen törende yaşanan çelenk krizi hakkında yazılı açıklama yayımladı.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “4 Ekim 2021 tarihinde İskeçe'nin kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlandı bu vesileyle de çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

    İskeçe Belediyesi'nin organize ettiği kutlama törenlerinin her yıl olduğu gibi aynı olması beklinirken, Belediye Başkanı'nın İskeçe seçilmiş milletvekillerine anma töreninde çelenk sunmasına izin vermemesi büyük şaşkınlık yarattı.

    Tabii tören öncesi elime geçen kutlama programında, Milletvekillerinin çelenk koymasıyla ile ilgili herhangi bir açıklama içermemesi beni şaşırttı. Bu nedenle, temasa geçtiğim Belediye Başkanı törende Hükümet temsilcisi bulunacağından protokolde seçilmiş milletvekillerinin(!) çelenk koymasının öngörülmediği cevabını aldım.

    Etik olmayan bu durum karşısında Meclis protokol dairesini arıyarak törenler hakkında aldığımız bilgiye dayanarak özellikle seçilmemiş olan genel sekreterin Hükümet temsilcisi olarak hiçbir zaman Yunan Parlamentosu'nu temsil edemeyeceğini belirtmek isterim. Dolayısıyla Belediye'nin bu iddiası geçerli değildir. Geçen yıl da aynı şeyin yaşandığını, Yunan Parlamentosunun 2019’dan bu yana resmi davet almadığını, belediyenin de bu olayı örtbas etiğini vurgulamak isterim.

    Ayrıca, Eyaletin düzenlediği benzer kutlamalarda bu tarz sorunlar hiç yaşanmamıştır. Bu da farklı protokollere sahip olup İskeçe Belediyesi'nin kendi kurallarını uyguladığı anlamına geliyor. Bu nedenle İskeçe Belediyesi yanlış bildiği protokollere sığınarak kendini haklı çıkarma çabalarından vazgeçip, Siriza ve Kinal partilerinin seçilmiş milletvekillerine çelenk sunma yasağının bir hata olduğunu kabul etse iyi olur. Tabii Yeni Demokrasi partisi iktidar Milletvekili törene katılmadığı için, bu durumla ilgili tutumunu bilmediğimizi belirtmek isterim.

    Ayrıca, milletvekillerinin İskeçe Belediyesi'ne tören öncesinde yazılı olarak talepte bulunmaları halinde çelenk sunabilecekleri de Belediye Başkanı tarafından iddia edildi. Öncelikle törenlere katılabilmek için Belediyeye resmi dilekçe sunarak bürokratik bir süreci izlememiz gerektiğini bilmediğimizi Belediyeye belirtmek isterim. En önemlisi de, kutlamalara Milletvekili olarak değil parti temsilcisi olarak farklı bir sıfatla katılmaya çağrıldığımızı vurgulamak isterim. Ayrıca, Hükümet temsilcisinin yanı sıra Bölge Valisi ve Belediye Başkanı, Belediye Meclisi Başkanı, Güvenlik Kuvvetleri vb. temsilciler herhangi bir protokole bağlı kalmadan çelenk sunmalarına izin verildiği de gözden kaçmamıştır.

    Sonuç olarak, maalesef İskeçe Belediyesinin bu tarz törenleri düzenlemek için yetersiz olduğu görülüyor, ne yazık ki bu davranış biz milletvekillerine değil, bizi seçen yurttaşlarımıza karşı bir hakarettir! Şahsen, Belediye Başkanının bu aşağılayıcı tutumuna rağmen düzenlenen bu etkinliğe katılmayı kendime görev bildim.

    İskeçe Belediye Başkanına belediyenin şahsi bir mülk olmadığını kurumsal rolüne ve tüm öncüllerine saygı duyması gerektiğini hatırlatmak isterim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.