Metropolitlerden müftü seçimine tepki!!!

    Metropolitlerden müftü seçimine tepki!!!

    Gümülcine – 22.09.2021

    Batı Trakya’daki dört metropolit, Başbakan Kiryakos Miçotakis’e gönderdikleri mektupta, Batı Trakya’da müftülerin seçimle işbaşına getirilmesini öngören düzenlemeye karşı çıktılarını dile getirdiler.

    Meclis Başkanı Konstandinos Tasulas’a da iletilen mektupta, olası müftü seçimine karşı olduklarını belirterek, bu ihtimalden vazgeçilmesini istediler. Mektupta, Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni’nin müftülerin bir seçici kurul tarafından seçilmesini öngören düzenlemenin yapılması yönünde başbakana rapor vermeye hazırlandığı ifade edilerek, metropolitler böyle bir düzenlemeye karşı olduklarını vurguladılar.

    Haberde ismi açıklanmayan bir metropolitin Estia Gazetesine konuştuğu ve “Trakya’daki Humeynileri yasallaştırmayacağız.” dediği öne sürüldü. Söz konusu metropolitin, dört sayfalık mektubu Başbakana ve meclis başkanına gönderdiklerini doğruladığı belirtilirken, “Yunanistan’daki müftüler aynı zamanda yargıç. Bu nedenle seçimle belirlenemez. Trakya hiçbir zaman bir halifelik değildi ve olamaz.” ifadelerini kullandığı bildirildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.