Balkanlardan Ankara çıkarması

    Balkanlardan Ankara çıkarması

    Gümülcine – 13.09.2021

    Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu yöneticileri, faaliyetleriyle ilgili Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

    Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Yurtdışı Faaliyetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zürfeddin Hacıoğlu başkanlığında kurulan komisyonda Yunanistan sorumlusu olarak, Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç, Genel Sekreter Adem Güner, Üst Kurul Delegesi Turan Özön’den oluşan heyet, faaliyetlerini görüşmek üzere Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

    FİKİRLER PAYLAŞILDI

    Heyet, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Sait Yusuf ile Yunanistan’da öğrenim gören Batı Trakyalı öğrencilere yönelik uygulanacak olan kurs programı hakkında bilgi aktardı. TRT Balkan kanalının gerekliliği ve bu kanalın merkezinin Makedonya olmasının bölgedeki etkisini perçinleyeceği ifade edilerek, Tokat Balkan Türkleri Derneği tarafından 3 ayda bir çıkartılan ‘Kızıl Elma’ dergisini takdim etti. Federasyon tarafından uzun yıllardır düzenlenen uluslararası kongrelerin kapsam ve etki sahalarını artırmak amacıyla Dış Politikalar Enstütüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile ‘Balkan Forum’ çalışması için görüş ve önerilerini alan heyet, TİKA’nın Balkanlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik ile Balkanlar üzerine karşılıklı fikirlerini paylaştı.

    KIRAN’LA GÖRÜŞTÜLER

    Heyet son olarak Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ı ziyaret ederek, Yunanistan-Batı Trakya, Balkan Forum çalışması ve mübadelenin 100. yılı ile ilgili bilgiler aktardı. Heyet, TRT Balkan kanalının Makedonya merkezli olması stratejik açıdan son derece yerinde bir karar olacağını belirtti.

    Kaynak: samsungazetesi.com

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.