Önder Mümin ve Yassıköy belediyesinin yeniden doğuşu

    Önder Mümin ve Yassıköy belediyesinin yeniden doğuşu

    Gümülcine – 10.09.2021

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, geçmişten günümüze kadar belediye bünyesinde yapmış oldukları faaliyetleri anlatan yazılı bir açıklama yaptı.

    Belediye Başkanı Önder Mümin yaptığı açıklamada şunları aktardı:

    ÖNDER MÜMİN VE YASSIKÖY BELEDİYESİNİN YENİDEN DOĞUŞU:

    1. Amucas'a 124 oyla kaybedilme aşamasına gelen belediyeye aday oldu. Amucas'a 2855 oy fark attı, 65,98 % oy oranı ile Eyalet rekoru kırdı.

    2. Belediyenin tören ve etkinliklerini halka açtı. İmamları dini törenlere dahil ederek dua okuttu. Çift dilde konuşmaları benimsetti. Dine, dile, kimliğe saygıdan taviz vermedi.

    3. COVID-19 önlemlerinde Yunanistan genelinde en başarılı belediyeler arasına girdi.

    4. Sivil Koruma'da hatasız çalıştı. Çepelli ve Yalımlı  yangınları tartışılmaz koordinesinde, başlangıçlarında kontrol altına alındı. Yassıköy'de her sel baskınında oluşan rezil görüntüyü 2 senede yok etti.

    5. Su faturalarına belediye tarihinde ilk defa indirim getirildi. Adil ölçümler ile, 400 yeni su saati yerleştirildi. Tüm gelirler su şebekelerinin, sondajlarının yenilenmesine ve tarımsal kalkınmaya aktarıldı. 15.000 metre civarı sulama borusu, Tarımsal kalkınma adına belediye mensuplarının tarlasına döşendi.

    6. Azınlık okulları ve mezarlıkların tamamını terkedilmişlikten kurtardı. Sosyal Dershane ile çağdaş belediyecilik adımları attı.

    7. Gümülcine belediyesi Aşevi 255 kişiye hizmet verirken, 1/5 küçük Yassıköy Belediyesi 277 kişiye hizmet sunan Aşevi kurdu, açtı, hizmete sundu.

    8. Terkedilmiş Susurköy belediye binasını restore edip, hizmete sundu. Bulatköy nahiyesini tekrar açarak, ilk senede 1100 dilekçe sonuçlandırma ile Yaka halkını Yassıköy'e gitme eziyetinden kurtardı.

    9. 2 çocuk parkı ile devraldığı belediyeye, 2 senede 13 yeni çocuk parkı kazandırdı.

    10. Kuruçay gelirlerini 15 katına çıkardı. Belediye arazilerini uygun bedele kiralama yoluyla yıllık 50.000 euro gelir getirerek, tarımsal kalkınmayı teşvik etti. 300 civarı yeni oturma bankı, 500 civarı yeni çöp bidonu ile bu gelirleri halka döndürdü.

    Ayrıca;

    ☆ Barış Festivali yolda. Yassıköy Belediyesi Balkanlarda Çökkültürlülüğün Başkenti olmaya emin adımlarla ilerliyor.

    ☆ Yeni Yassıköy Belediye Binası Restore projesi ihaleye açıldı. 2022 - 2023 dönemine yetişmesi bekleniyor. O açılış tarihte dönüm noktası olacak.

    ☆ Muhalefetin seçim öncesi sahte dediği kamuoyu yoklamaları (galoplar), bugün itibarı ile, rakip kim olursa olsun, Önder Mümin'in 55 % oy oranı ile ilk haftadan rekor kıracağını işaret ediyor.

    ☆ Önder Mümin taviz vermeyecek. Gerektiğinde uzlaşacak, haklı olduğunda çatışacak. Küfüre, iftiraya, yalancıya, agresife taviz vermeyecek. Hakkını yedirtmeyecek, gerekirse Hakkı tutup kaldıracak.

    ☆ Bunların tek sebebi halkın iradesi. Yassıköy Belediyesi yönetimi, siyaseti Allah için yapmayı benimsemiş bir anlayışla ilerliyor, ilerlemeye devam edecek.

    Allah var, hak var, halkın iradesi var...

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.