Önder Mümin’e pankartlı hakaret!!!

    Önder Mümin’e pankartlı hakaret!!!

    Gümülcine, 07.09.2021.

    Haber – Yorum

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin aleyhine pankart asıldı.

    Geçtiğimiz günlerde Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin aleyhine aşağılayıcı sözler içeren bir pankart asıldı. Pankartta Türkçe olarak “Önder Mümin, çek kirli fikirlerini halkın üzerinden” yazılması dikkat çekti.

    Bu olaydan sonra Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, suç duyurunda bulundu ve emniyet yetkililerinden pankarttan parmak izi alınmasını istedi.

    Hatırlanacağı üzere, son zamanlarda Azınlıktan seçilmiş isimlere karşı bir linç kampanyası yürütülmektedir. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’le başlayan bu kampanya milletvekillerine kadar uzanmıştır. Sıranın kimlere geleceği beklenirken, birden Belediye Başkanı Önder Mümin aleyhine ve üstelik de Türkçe çirkin bir pankart asılması, gerçekte Yunanistan’da aşırı milliyetçiliğin nerelere kadar vardığını göstermesi açısından manidardır. Öte yandan pankartın Türkçe asılması, bölge halkı tarafından, bir provokasyon ve azınlığın içinde bir “parçalanma varmış gibi” adeta bir algı operasyonuna yönelik olduğu şeklinde yorumlandı.

    Son olarak basında çıkan bazı haber yorumlarda, Gümülcine’deki Türk Konsolosluğunu her fırsatta olayların içine çekmeyi bir gelenek haline getiren bu fanatik kesimler, yaşanan son çirkin pankart olayını da ne yazık ki fırsata dönüştürmeye çalışmışlardır.

    Şöyle düşünelim:

    -Önder Mümin, Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan arasında bir Barış Festivali düzenlemeye karar vermişse bu çirkin bir fikir midir?

    -Önder Mümin, bölge halkını korumak amacıyla COVID-19 hastalığına karşı uyarıcı önlemler aldıysa bu çirkin bir fikir midir?

    -Önder Mümin, sel baskınlarına karşı bazı köylerde çalışmalar yaptıysa ve önlemler aldıysa bu çirkin bir fikir midir?

    -Önder Mümin, bölge halkının kültürüne destek sağlamak amacıyla bazı kitapları satın aldıysa bu çirkin bir fikir midir?

    -Önder Mümin, Hıristiyanların bayramlarında çörek ve Müslümanların mübarek Ramazan ayında belediye sakinlerine pide dağıttıysa bu çirkin bir fikir midir?

    -Önder Mümin, uzun yıllardan sonra Susurköy ve Bulatköy belediye binalarını yenileyip yeniden halkın hizmetine sunmuşsa bu çirkin bir fikir midir?

    -Önder Mümin, bir çok köye çocuk parkları yapıp mezarlıkları temizletmişse bu çirkin bir fikir midir?

    -Önder Mümin, hizmetlerde kullanılmak üzere, yetkililerle yaptığı temaslar sonucunda bir dizi ekipmanı belediyeye kazandırmışsa bu çirkin bir fikir midir?

    Örnekleri çoğaltmak mümkündür. Dolayısıyla bütün bu çalışmaların çirkin fikirler olduğuna inanmıyoruz. Her seçilmişin hataları olduğu gibi, Önder Mümin’in de hataları olabilir; ancak bunlar pankartlara çirkin bir üslup ile yazılacak ve asılacak kadar değildir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.