DEB Partisinden Müftü İbrahim Şerif’e destek

    DEB Partisinden Müftü İbrahim Şerif’e destek

    Gümülcine – 03.09.2021

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif hakkında “makam gaspı” suçlamasıyla açılan dava sürecinde kendilerini desteklediklerini açıkladı.

    Konuya ilişkin partiden yapılan yazılı açıklama şöyle:

    “Ülkemiz Yunanistan, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının Lozan’dan doğan haklarını ihlal etmeye devam ederken, dini özgürlüklerimiz ve haklarımıza müdahaleci davranışlarda bulunmaktadır. Dini yönde yapılan olumsuz tutumlara bir yenisi daha eklenerek halkımızın seçmiş olduğu Gümülcine SeçilmişMüftümüz ve aynı zamanda Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı sn. İbrahim Şerif’in bundan beş yıl önce Alankuyu bölgesinde soydaşlarımızın düzenledikleri toplu sünnet Mevlid’ine katılması makam gaspı olarak nitelendirilerek kendisine dava açılmıştır.

    Açılan bu anlamsız davanın korku ve baskı kurmak adına yapılmış bir hareket olduğu aşikardır. Bu tür kararlardan vazgeçilmesini, her zaman vurguladığımız gibi Lozan Antlaşması maddelerinin gerektiği gibi uygulanmasını, Azınlığın kendi seçtiği din adamlarının hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmamasını talep eder, bu süreçte aynen bundan önceleri de olduğu gibi Gümülcine Seçilmiş Müftümüz İbrahim Şerif’in yanında olduğumuzu ifade etmek isteriz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.