Tayinli müftülüklere danışman ve sekreter ataması yapılacak

    Tayinli müftülüklere danışman ve sekreter ataması yapılacak

    Gümülcine – 26.08.2021

    Eğitim Bakanlığı, Batı Trakya’daki tayinli müftülüklerde görev yapmak üzere altı kişilik kadro ilanında bulundu. Söz konusu memurlar Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tanımadığı Gümülcine, İskeçe ve Dimetoka tayinli müftülerinin danışmanı veya sekreteri olarak görev yapacak.

    İlanda her bir müftülük için bir danışman ve bir memur (metaklitos ipallilos: kamu sektöründe çalışmayan, uzmanlık veya bilimsel eğitimi nedeniyle bilgisini sunmak için çağrılan kişi) görevlendirilmesini öngörüyor. Danışmanların imzalayacağı iş sözleşmesi bir yıllık olacak ve sözleşme her yıl yenilenebilecek. Müftülüklerde sekreter olarak görev yapacak (metaklitos) memurların iş sözleşmeleri ise beş yıllık olacak ve en çok iki kez yenilenebilecek.

    Geçen yıllarda, Batı Trakya Türk Azınlığı kurumlarının ve dönemin azınlık milletvekillerinin tepkisine rağmen müftülüklerin idari yapısı ve faaliyetiyle ilgili yapılan değişiklikler kapsamında, devletin Batı Trakya’daki müftülüklere Eğitim Bakanlığı’na bağlı memurlar atayabilmesi karara bağlanmıştı. Uluslararası anlaşmalar uyarınca Batı Trakya Türk Azınlığı’na bağlı olan ve özerk bir statüye sahip olması gereken müftülükler, yıllar içinde mevzuatta yapılan değişiklikler ve müdahalelerle bu statüsünü yitirdi. Devletin, azınlıktan gelen tepkileri dikkate almadan müftülüklerin statüsünde olumsuz değişikliklere neden olan idari kararları tek tek uygulamaya koyması dikkat çekiyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.