İskeçe – Rudozem Sınır Kapısı’nın inşaatı tamamlandı

    İskeçe – Rudozem Sınır Kapısı’nın inşaatı tamamlandı

    Gümülcine – 24.08.2021

    Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Rudozem - İskeçe Sınır Kapısı’nın inşaatına ilişkin projenin inşaat ve montaj işleri tamamlandı.

    Bölgede görev yapan Bulgaristan Ulusal Radyosu (BNR) Muhabiri Radostina Çernokova, “Yeni sınır kontrol noktasında inşaat ve montaj çalışmaları halihazırda tamamlanmıştır. Yapılan tesisatların 72 saatlik testleri devam ediyor. Proje uygulaması için son tarih bu yıl 31 Aralık'tır. Rudozem-İskeçe Sınır Kapısı’ndaki inşaat çalışmaları tamamlandı” diye aktardı.

    Bulgaristan-Yunanistan sınırında yeni inşa edilen sınır kapısı, devlet tarafından atanan bir muayene ve kabul komisyonu tarafından kabul edilmesiyle hizmete girecek. Yapı kullanma izin belgesi alındıktan sonra Sınır Polisi ve Gümrük Ajansının ilgili birimlerinin yanı sıra Yunanistan Sınır Polisi çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli ekipmanlar teslim edilecek.

    Rudozem - İskeçe Sınır Kapısı’nın inşaatı, 2014-2020 Yunanistan-Bulgaristan İNTERREG V-A Sınır Ötesi İşbirliği Programınca uygulanan stratejik bir proje kapsamında finanse edilmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.