Yangınlar kontrol altına alınamıyor… Bu gece trajik olabilir

    Yangınlar kontrol altına alınamıyor… Bu gece trajik olabilir

    Gümülcine – 07.08.2021

    Atina’nın Evia bölgesinde devam eden yangınlar kontrol altına alınamıyor.

    Evia'da yangın devam ederken, bölge sakinleri Sivil Koruma’dan yangın alanların tahliyesi için 112’de cep telefonlarına yeni bir mesaj aldı. Sivil Koruma mesajında, "Doukas ve Milies bölgelerindeyseniz, hemen Neraida'ya geçin” ifadelerine yer verildi.

    Yetkililerden elde edilen bilgilere göre iki cephede devam eden Evia’daki yangın, şu anda büyük bir yangına dönüşmüş durumda. Felaketin görüntüleri cephede faaliyet gösteren Canadair yangın uçakları tarafından kaydedildi.

    Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, ve daha önce elde edilen bilgilere göre, bölgede faaliyet gösteren Beriev de dahil olmak üzere birçok yangın söndürme uçağı var.

    Evia Bölge Vali Yardımcısı Dimitris Vourdanos’a göre, Dafnousa, Metohi ve Spathari yerleşim yerlerinin kontrolden çıkan yangınla birlikte durumun kötü olduğunu aktardı. Vourdanos devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, hava kuvvetlerinin söz konusu bölgelerde etkili olamadığını, durumun bu şekilde devam etmesi halinde bu gecenin trajik olabileceği uyarısında bulundu.

    Evia’da yangın cephelerinde faaliyet gösteren Canadair aracılığıyla kaydedilen görüntüler, felaketin büyüklüğünü ve yerleşim yerlerinde devam eden tehlikeyi gözler önüne seriyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.