Encümenler Derneği yönetimi Gebecili Azınlık İlkokulunu ziyaret etti

    Encümenler Derneği yönetimi Gebecili Azınlık İlkokulunu ziyaret etti

    Gümülcine - 06.08.2021

    Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği yöneticileri kapanan Gebecili Azınlık İlkokulu’nun encümenleri ve velileri ile görüştüler.

    Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Başkanı Ahmet Kara ve Denetim Kurulu Başkanı İsmail Dikili, kısa süre önce Yunan devleti tarafından kapatılacağı duyurulan 12 azınlık ilkokullundan biri olan Rodop İli’nin Yassıköy Belediyesi’ne bağlı Gebecili Azınlık İlkokulu’nu ziyaret ederek okul encümenleri ve öğrenci velileri ile bir araya geldiler.

    Encümenler Birliği Derneği'nin temsilen yönetim ve denetim kurulları başkanları tarafından gerçekleştirilen ziyarete daha önce Gebecili ve Eşekçili ilkokullarının kapatılmasına karşı olduğu açıklayan Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin de katıldı.

    Gebecili köyüne gerçekleştirilen ziyarete ilişkin dernek yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    “Hukuka aykırı bir şekilde kapatılan 12 azınlık okulundan biri olan Gebecili İlkokulu encümen ve velileri ile bir araya geldik. Velilerimizin anlattıkları hukuk tanımazlığın hat safhaya ulaştığını teyit eder nitelikteydi. Kendileri ile atacağımız adımları konuşup kararlaştırdık. Azınlık Okulları Encümenler Birliği olarak, velilerimizin haklı mücadelesini her platformda sonuna kadar destekleyeceğimizi bir kez daha yetkililere ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.