Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha lanetlendi!!!

    Previous Next

    Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha lanetlendi!!!

    Gümülcine, 15.07.2021.

    KALKIŞMANIN FAİLLERİNİ BİR KEZ DAHA NEFRET VE LANETLE KINIYORUM

    Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü üyelerinin gerçekleştirmek istediği darbe girişimi 15 Temmuz 2021 günü Gümülcine’den bir kez daha lanetlendi.

    Gümülcine Türk Gençler Birliğinin düzenlediği etkinliğe; T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Konsolos Neslihan Altay, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, GTGB Başkanı Sedat Hasan, DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, DEB Partisi eski G. Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Yassıköy eski belediye başkanı İsmet Kadı, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı ve G. Müdür  Pervin Hayrullah, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi muhalefet lideri Erdem Hüseyin ve Başkan Yardımcısı İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Eyalet Başkan Yardımcıları Ahmet İbram, Cihan İmamoğlu ve Tarkan Murtaza’nın yanı sıra diğer soydaşlar katıldı.

    Etkinliğin açılışında Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, sözlerine “Türk silahlı kuvvetlerinin içine sızmış, hain FETÖ terör çetesine mensup bir güruhun, 2016 yılının 15 Temmuz gecesi, millet iradesiyle seçilmiş, meşru T.C. Cumhurbaşkanını ve hükümetini, ortadan kaldırmak ve anayasal düzene son vermek ve müstevlilerinin emellerine hizmet eden bir düzen kurmak maksadıyla başlattıkları hain kalkışmanın yıldönümünde, bu kalkışmanın faillerini bir kez daha nefret ve lanetle kınıyorum.” Sözleriyle başladı.

    ALÇAK KALKIŞMADA BATI TRAKYA’LI HEMŞEHRİMİZ GAZETECİ MUSTAFA CAMBAZ’I DA ŞEHİT VERDİK

    Kahraman ve vatansever askerlerin, polislerin ve Türk Milletinin demokrasi ve vatanlarına sahip çıkma adına verdikleri mücadele sonucunda bu kalkışma durdurulduğunu ve bastırıldığı ve 251 kahraman Türk evladının hayatını kaybettiğini, kahraman şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ve minnetle anacaklarını belirten Sedat Hasan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu alçak kalkışmada Batı Trakya’lı hemşehrimiz gazeteci Mustafa Cambaz’ı da şehit verdik. Bizlerin gurur olan şehidimize Allah rahmet dileriz, ruhu şad mekanı cennet olsun. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nde bir daha benzer bir durumun yaşanmaması ve Anavatanımızın ilelebet payidar olmasını Allah’tan dileriz.”

    KENDİ SİLAHLARIYLA TBMM GİBİ TÜRKİYE’NİN KALBİ OLAN YERLERİN BOMBALANMASI VE KENDİ VERGİLERİYLE ALINAN UÇAKLARLA YİNE KENDİ İNSANLARININ VURULMASI İNSAN HAFIZASININ ALABİLECEĞİ ŞEYLER DEĞİLDİR

     Türk Milleti’nin kılcal damarlarına kadar girmiş ve yerleşmiş bir güruhun olduğu 15 Temmuz’da açık olarak görüldüğünü, 30 yıl zaman içinde bu insanların devletin ordusuna, askeriyesine, polisine, adliyesine, eğitimine, her yere sızdıklarını ve içeriden fethetmek istediklerini, belirten Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Bu gün insanoğlunun veya bizlerin Türk Milleti olarak aklımızın ermediği olay, kendi silahlarıyla TBMM gibi Türkiye’nin kalbi olan yerlerin bombalanması ve kendi vergileriyle alınan uçaklarla yine kendi insanlarının vurulması insan hafızasının alabileceği şeyler değildir.” İfadelerine yer verdi.

    İbrahim Şerif konuşmasını Batı Trakya’lı şehit Mustafa Cambaz’ı da anarak şöyle tamamladı:

    TÜRK MİLLETİ TARİH BOYUNCA OLDUĞU GİBİ 15 TEMMUZ’DA DA “TÜRKİYE FETHEDİLEMEZ, TÜRKİYE GEÇİLEMEZ” ŞEKLİNDE CANLARINI, GÖĞÜSLERİNİ SİPER ETTİLER

    “Bundan şunu anlıyoruz: Demek ki üzerinde düşünebileceğimiz insanların sinsi çalışmaları ve içeriden kaleleri fethetmeleri, çünkü bizim bir atasözümüz var; kale içeriden fethedilir, diye. İşte tam bu cümlede olduğu gibi kalelerin içeriden fethedildiği bir ortam. Ama, Türk Milleti tarih boyunca olduğu gibi 15 Temmuz’da da “Türkiye fethedilemez, Türkiye geçilemez” şeklinde canlarını, göğüslerini siper ettiler; 251 şehit ve yüzlerce gazi vatanlarını savunmak için mücadele ettiler.

    Biz, bu insanları, Batı Trakya Müslüman Türkleri olarak takdirle karşıladık, kahraman olarak gördük, kalplerimize gömdük ve kalbimize yazdık. Bunların geleceğe örnek olmasını hep istedik ve istiyoruz.

    Anavatan Türkiye’de bu olay Türk Milleti’nin geleceğine, çocuklarına anlatılmaktadır. Bizler de Batı Trakya’da Anavatanımıza destek ve olayı şiddetle kınadığımı, lanetlediğimizi buradan bir kere daha haykırıyoruz.

    HAİN KURŞUNLARLA ŞEHİT OLAN BÜTÜN ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANIYORUM

    Vatanları için, esaretten kurtulmak için, göğüslerini siper eden, tankların altında ezilen ve hain kurşunlarla şehit olan bütün şehitleri rahmetle anıyorum.

    MUSTAFA CAMBAZ, BATI TRAKYA’NIN TEMSİLCİSİ OLARAK BURADA CAN VERMİŞTİR

    Bu arada 251 şehidin arasında Batı Trakya’mızı da temsil eden Mustafa Cambaz’ı da unutmuyoruz. Aslen Menetler köyünden olan Mustafa Cambaz da bu bölgede, Çengelköy’de hain kurşunlara hedef olmuş ve o da şehit olmuştur. Türkiye’de ve İstanbul’un bir çok yerinde 251 şehidin adının kazındığı yerlerde veya yazıldığı yerlerde Mustaf aCambaz’ı da görmekteyiz ve ismi zikredilmektedir. Dolayısıyla Mustafa Cambaz, Batı Trakya’nın temsilcisi olarak burada can vermiştir. Onu da Rahmetle anıyoruz.

    15 Temmuz olaylarını gerçekleştiren vatan hainlerini bir kez daha lanetlerken, buradan şehitlere Allah’tan rahmet ve gazilere de şifalar diliyorum. Cenab-ı Allah Türk Milleti’ne böyle bir olayı bir daha göstermemesini niyaz ediyorum.”

    Etkinliğin devamında da Gümülcine Türk Gençler Birliğinde 15 Temmuz fotoğraflarından oluşan bir sergi katılımcılar tarafından gezildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.