“Tüm eğitim kurumları Eylül ayından itibaren normal şekilde çalışacak”

    “Tüm eğitim kurumları Eylül ayından itibaren normal şekilde çalışacak”

    Gümülcine – 14.07.2021

    Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameos. Eylül ayından itibaren okulların ve üniversitelerin normal şekilde çalışacağına açıkladı.

    Bir televizyon kanalına konuşan Eğitim Bakanı Kerameos, “Eylül ayından itibaren üniversiteler ile okullar, mesleki eğitim veren okullar ve diğer tüm eğitim kurumlarında normal eğitime geçeceğiz. Aşı silahımız var, ancak yine de bağışıklık duvarını oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

    Öğretmenler ve öğrenciler için neler öngörülüyor?

    Öğretmenlerin zorunlu aşı sistemine dahil edilip edilmeyeceği ve aşı olmayı reddeden öğretmenlere yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorularına cevap veren Kerameos, “Bütün ihtimaller değerlendiriliyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Aşılamanın ve pandeminin seyrini takip ediyoruz. Bugüne kadar Başbakanın ve diğer bakanların açıkladıklarının dışında başka bir kararımız yok. Nüfusu aşılanmaya motive etmeliyiz. Aşılanmamış bir kişinin hastalanma şansı çok yüksek.”

    Son olarak öğretmenlerin, %73'ü aşılı ya da randevu aldıklarını hatırlatan Kerameos, “Ama daha fazla aşıya ihtiyacımız var. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi aşı olmaya davet ediyorum. Geçen yıl pandemiye yakalandık, ancak bugün sahip olduğumuz aşıya sahip değildik” diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.