İskeçe Devlet Hastanesinin çöküşü ile ilgili soruya yanıt verdi

    İskeçe Devlet Hastanesinin çöküşü ile ilgili soruya yanıt verdi

    Gümülcine – 19.06.2021

    İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek'in Sağlık Bakanlığı'na yönelttiği ve yanıtsız kalan yazılı soru önergelerinin ardından, İskeçe Devlet Hastanesinin çöküşüyle ilgili bugün tekrar gündeme getirdiği soruna, Sağlık Bakan Yardımcısı Vasilis Kontozamanis mecliste sözlü yanıt verdi.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili Hüseyin Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Konu: "İskeçe Devlet Hastane’sinin çöküşü ile ilgili güncel soruya cevap"

    İskeçe SİRIZA Milletvekili Hüseyin Zeybek'in Sağlık Bakanlığı'na yönelttiği ve yanıtsız kalan yazılı soru önergelerinin ardından, İskeçe Devlet Hastanesi'nin çöküşüyle ilgili bugün tekrar gündeme getirği soruna, Sağlık Bakan Yardımcısı Sn. Kontozamanis tarafından mecliste sözlü yanıt verildi.

    Milletvekili aldığı sözde, hastanenin yoğun bakım ünitesinin yılbaşından bu yana hizmet dışı olduğuna, anestezi uzmanlarının eksikliğine ve bu nedenle ameliyatların yapılmasının imkansız hale geldiğine ve diğer kliniklerdeki eksikliklere değindi.Βunun sonucunda da hastanenin %60 doktor kapasitesi ile faaliyet gösterdiğini vurguladı. Aynı zamanda hedefin Hastaneyi desteksiz bırakarak Sağlık Ocağına dönüştürmektir.

    Sorumluluklarından kaçınmak isteyen Sn. Kontozamanis, İskeçe Devlet Hastanesi'nin durumundan SİRİZA Hükümetini sorumlu tutarken, Hastanede belirli sayıda personel alımı taahhüt etmeksizin yetersiz personel olduğunu kabul etti. Yoğun bakım konusuna gelince, aslında yoğun bakım uzmanlarının eksikliği konusunda ikna edici bir cevap vermeden yoğun bakım ünitesinin güvenlik nedeniyle faaliyetinin askıya alındığını iddia etti.

    Milletvekili, Sayın Kontozamanis'in iddialarına yanıt vererek, önceki dönemde SİRİZA Hükümetinin Hastaneye 20 uzman doktor tayin edip, Hastane'nin öncek idöneme ait olan 4,5 milyon euro borcunu finanse edip sıfırladığını ve MR cihazı (ΠΔΕ 2018)tedarik etmek için finansmanını garantileyerek İskeçe Devlet Hastanesine verilen desteklere vurgu yaptı. Ancak MR cihazının finansmanı hazır olmasına rağmen Yeni Demokrasi Partisi ve günümüz Hastane yönetimi hiçbir girişimde bulunmamıştır.Aynı zamanda, Bakanın personel alımı hakkında somut bir yanıt vermemesini dile getirdi. Hatta anestezi uzmanı eksikliğinin ameliyatların durmasına ve bölge illerdeki Hastanelere de yoğunluk ve baskı yaratacağına işaret etti.

    Son olarak ta, İskeçe Devlet Hastanesinin doktorlar tarafından tercih edilmesi ve bu soruna uzun vadeli bir çözüm getirilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın maaş teşvikleri vergi indirimi kira yardımı gibi cezp edici unsurlara başvurması önerisinde bulundu.

    Sayın Kontozamanis, SİRİZA Hükümeti'nin İskeçe Devlet Hastanesini destekleme çabasını kabul etmek zorunda kaldı. Ancak Hastanenin kendi Hükümeti tarafından nasıl destekleneceği konusuna net bir cevap veremedi. Personel alımı hakkında hiçbir taahhütte bulunmadı, İskeçe Hastanesini seçecek olan doktorlara teşvik sağlanmak konusunu değerlendirileceğini belirtti ve İskeçe Devlet Hastanesinin derecesinin düşürülmeyeceğini söyleyerek konuşmasına son verdi.

    Ne yazık ki, bakantarafındanverilencevapsadecegüvensizlikvekorkuyaratmaktadır.Bu da HükümetinİskeçeDevletHastanesinekarşıkayıtsızveyetersizolduğununkanıtıdır.

    Ancak İskeçe halkı, Hastanemizin daha da yıpratılmasına yönelik her türlü girişime karşı çıkacaktır. Çöküşü durdurmak için birlikte mümkün olan her şeyi yapacağız. Toplumun nezih ve işlevsel bir Hastaneye sahip olması temel hakkıdır ve Hastanenin seviyesinin düşürülerek Sağlık Ocağına dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz, bu nedenle de Hastane İdaresi ve Bakanlığın çalışmalarını yakından takip edeceğiz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.