“Azınlık köyleri boşalıyor, yatırımlarla ilgili ağırlık bölgemize verilmeli”

     “Azınlık köyleri boşalıyor, yatırımlarla ilgili ağırlık bölgemize verilmeli”

    Gümülcine - 18.06.2021

    Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Cihan İmamoğlu, Makedonya – Trakya Bakan Yardımcısı Stavros Kalafatis’in Dedeağaç’ta Rodop, Evros ve İskeçe yerel yöneticileriyle yaptığı toplantıya katıldı.

    Toplantıyla ilgili olarak Cihan İmamoğlu yaptığı açıklamada şunları aktardı:

    "Makedonya – Trakya Bakan Yardımcısı Stavros Kalafatis’in Dedeağaç’ta Rodop, Evros ve İskeçe yerel yöneticileriyle yaptığı toplantıya iştirak ettim.

    Sn. Bakan’a “Azınlık ferdi olduğumu, finansman ve yatırım fırsatlarına ağırlık verilmesi gerektiğini” ileterek “Başta Azınlık köylerimiz olmak üzere bölgedeki köylerin giderek boşaldığını, gençlerimizin yaşlı anne ve babalarının emekli aylıklarıyla hayatlarını idame ettirmek zorunda kaldığını, ebeveynlerinin hayatlarını kaybetmesiyle yurtdışına göç ettiklerini ve bu nedenle yatırımlarla ilgili ağırlığın bölgemize verilmesi gerektiğini” dile getirdim.

    Ayrıca “nakit para olmadan kalkınma olamayacağının” altını çizdim ve “bu bağlamda, özellikle de ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde, tazminatların ödenmesi sürecinin acilen hızlandırılması gerektiğini” belirttim.

    Son olarak "yerel yöneticilerin Bakanlık ile sürekli iletişim ve diyalog içerisinde olması gerektiğini ve bölgemizdeki belediye başkanlarının seslerini Bakanlığa duyurmakta zorlandıklarına dair şikayetlerinin olduğunu" ifade ettim."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.