Erdem Hüseyin YAKA IKE’yi ziyaret etti

    Erdem Hüseyin YAKA IKE’yi ziyaret etti

    Gümülcine - 18.06.2021

    Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefet ve Birlik Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, iş insanı Levent Sadık Ahmet’in sahibi olduğu YAKA IKE kiraz toplama ve işleme fabrikasını ziyaret etti.

    Ziyarete ilişkin Erdem Hüseyin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

    "Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefet ve Birlik Listesi Başkanı olarak bugün aile dostumuz olan, YAKA-İKE şirketi sahibi iş adamı sayın Levent Sadık Ahmet’i  (ağabeyimi) ziyaret ettim.

    Avrupa'daki önemli zincir süper marketlere direkt ürün tedarik eden YAKA-İKE şirketinin sezon boyunca yaklaşık 90 kişiye istihdam sağlayan Avrupa'nın en modern ve en hijyenik tesisleri arasında yer alması, bizler ve bölgemiz için büyük bir gurur kaynağıdır.

    Levent Sadık Ahmet ile görüşmemiz esnasında kendilerinden, bölgemizdeki tarım üreticisine ve özellikle tütün üreticisine alternatif ürün olabilecek YABAN MERSİNİ üretimi hakkında detaylı bilgi aldım.

    YABAN MERSİNİ üretimi için bölgedeki toprak ve iklim koşullarının uygun olduğu, özellikle kırsal bölgelerin (yüksek rakımlı bölgeler) bu ürün için son derece elverişli olduğu bilgisini edindik. Şirketin YABAN MERSİNİ üretimine geçmek isteyen üreticilerin, az dönümden yüksek gelir elde edebilecekleri, zirai destek, ürün alım garantisi ve şirket yöneticilerinden her türlü teknik destek ve bilgiye ulaşabileceklerini büyük bir memnuniyetle öğrendik.

    Bunun yanısıra yıl sonuna kadar belediyelerden özellikle Yassıköy belediyesinden en az 150 dönüm yeni YABAN MERSİNİ bahçeleri kurulacağını öğrendim.

    Bölgemiz için bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.