"İfade özgürlüklerine yargı yolu ile müdahale edilmesi, kabul edilecek bir durum değildir"

    "İfade özgürlüklerine yargı yolu ile müdahale edilmesi, kabul edilecek bir durum değildir"

    Gümülcine - 18.06.2021

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB), Selanik Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye verilen 3 yıl ertelemeli 15 ay hapis cezasını kınadı.

    BTTÖB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "İki insan arasında fiziksel bir benzerlik kurması ve bu fikrini bir toplantıda dile getirmesinden dolayı dün Selanik Tek Hâkimli Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yargılanan İskeçe Seçilmiş Müftüsü’ne 3 yıl ertelemeli 15 ay hapis cezası verilmesini kınıyoruz ve Müftümüze geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

    Fikir hürriyeti çerçevesinde değerlendirilecek bu husustan bir suç isnat ederek Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın hür iradesiyle seçilmiş kişilerin ifade özgürlüklerine yargı yolu ile müdahale edilmesi, susturulması ve yıldırılması tarafımızdan kabul edilecek bir durum değildir.

    Üyesi olduğumuz Avrupa Birliği insan hak ve hürriyetlerine aykırı bu tutumla ülkemizin demokrasisi ve insanlarımızın adalete olan inancı zedelenmiştir.

    Umudumuz ve temennimiz azınlığın hür iradesi ile seçilmiş olan şahsiyetleri ürkütmek ve baskılamak için yargının kullanılmasından ivedilikle vazgeçilmesi ve azınlık iradesini rencide eden bu kararın gözden geçirilip adil olarak hukuki süreç içinde düzeltilmesidir."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.