"Bu karar, müftüleri baskı altına alıp yıpratmayı amaçlamaktadır"

    "Bu karar, müftüleri baskı altına alıp yıpratmayı amaçlamaktadır"

    Gümülcine - 18.06.2021

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), Selanik Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye verilen 3 yıl ertelemeli 15 ay hapis cezasını kınadı.

    BTTADK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "İskeçe Seçilmiş Müftümüz Sn. Ahmet METE’ye Selanik Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’nde verilen 15 ay hapis cezasını kınıyoruz.

    Verilen bu karar netice itibari ile Batı Trakya Türk Müslüman Azınlığın, hür iradesine ve seçmiş olduğu Müftülere karşı saygı duyulmadığını ve Azınlığı devlet eli ile baskı altına alıp, yıpratmayı amaçlamaktadır.

    Avrupa Birliği üyesi olan ülkemiz Yunanistan’ın, Azınlığın kendi özlük haklarına ve ifade özgürlüğüne saygı duymasını, Azınlık üzerinde oluşturulmaya çalışılan baskı ve yıldırma politikalarından bir an önce vazgeçmesini umut ediyoruz.

    Daha önce de Yunan yargısının almış olduğu benzer kararlar AİHM nezdinde görüşüldüğünde, Azınlığımıza karşı haksız uygulamaların ve politikaların yürütüldüğü ortaya çıkmıştır. Sonuç itibari ile ülkemiz Yunanistan’ın Avrupa normları ile uyuşmayan ve Azınlığı ulusal bir tehdit olarak değerlendirip vermiş olduğu bu kararlar, gerek demokrasi gerekse Yunan Adalet Sistemine karşı duyulan güveni sorgulatmakta.

    Umarız verilen bu karar/(lar) ayrımcı bir düşünceden uzak, olumsuz tutum olmadan yeniden gözden geçirilip gereği yapılır."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.