"Seçilmiş müftülerimizin yanındayız"

    "Seçilmiş müftülerimizin yanındayız"

    Gümülcine - 18.06.2021

    Türkiye'deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD), Selanik Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye verilen 3 yıl ertelemeli 15 ay hapis cezasını kınadı.

    BTTDD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    SECİLMİŞ MÜFTÜLERİMİZİN YANINDAYIZ..

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, 17 Haziran Perşembe günü Selanik Adliyesinde yapılan duruşmada İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet METE’nin, 2016 yılında Gümülcine’de gerçekleşen Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) kongresinde yaptığı konuşmada, dönemin Başkanı Mustafa Aliçavuş’u, Rauf Denktaş’a benzettiği için halk arasına nifak sokma suretiyle kamu düzenini bozma suçlamasıyla yargılanmasını ve dava sonucu Mete’ye 3 yıl ertelemeli 15 ay hapis cezası verilmesini kınadı.

    Hüseyin “İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye, Selanikte yapılan yargılama sonucunda  verilen 3 yıl ertelemeli 15 ay hapis cezasını kınıyorum. Söz konusu karar, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı üzerine yıllardır uyguladığı baskı ve hak ihlali politikalarının son yansımasıdır. Batı Trakya Türk Azınlığının kendi hür iradesiyle seçtiği müftülerine yönelik hukuki baskı ve yıldırma politikalarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.

    Geçmişte müftülerimizin faaliyetleri bağlamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından aleyhinde birçok ihlal kararı verilen Yunanistan, müftülerimize yönelik temelsiz suçlamalarla yürüttüğü hukuki süreçlerle, hem toplum olarak bizlerin, hem de müftülerimizin özgür bir şekilde dini ve toplumsal vazifelerimizi sürdürmemizi engelleme amacını gütmektedir.

    Bu haksız kararın, hukuki sürecin bundan sonraki safhalarında düzeltileceğini umuyor ve vatanımız Yunanistan’ı kendisine Lozan Antlaşması ile emanet edilen Batı Trakya Türk Azınlığına ve onun seçtiği en üst düzeydeki temsilcileri müftülerine karşı en temel insanlık ve özgürlük haklarını ihlal eden baskıcı uygulamalarına son vermeye bir kez daha davet ediyorum.

    Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; hakkımızı hukuk içerisinde aramak kamu düzenini bozduğu iddia edilen eylem ise biz bu eyleme devam edeceğiz, seçilmiş müftülerimizin yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Batı Trakya Türk Azınlığının uluslararası anlaşma ve ikili sözleşmelerle güvence altına alınmış ve bugüne kadar gasp edilmiş olunan tüm haklarını geri kazanana kadar legal yollarla hakkımızı arama temelindeki mücadelelerimiz devam edecektir” dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.