Dimitras’dan YDP’li AP Milletvekili Kefaloyannis’e suç duyurusu

    Dimitras’dan YDP’li AP Milletvekili Kefaloyannis’e suç duyurusu

    Gümülcine - 16.06.2021

    Yunanistan Helsinki Gözlem Evi (GHM) Sözcüsü Panayotis Dimitras, Yeni Demokrasi Partisi AP Milletvekili Manolis Kefaloyannis hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu'nu 2 Haziran Çarşamba günü organize ettiği Türk azınlık dernekleriyle ilgili webinar hakkında mektup yazarak Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli’ye şikayet eden Yeni Demokrasi Partisi AP Milletvekili Manolis Kefaloyannis hakkında Yunanistan Helsinki Gözlem Evi (GHM) Sözcüsü ve Avrupa Uygulama Ağı (EIN) Yönetim Kurulu Üyesi Panayotis Dimitras savcılığa şikayet dilekçesini sundu.

    Dimitras'ın Mihalis Kefaloyannis hakkında suç duyurusunda bulunmasına gerekçe olarak yaptığı açıklamada şahsına ve Yunanistan Helsinki Gözlem Evi’ne yönelik olarak kullandığı ‘karalama’ ve ‘iftira’ içeren ifadeleri vurgulanmaktadır.

    AP Milletvekili Kefaloyannis, Yunanistan Helsinki Gözlem Evi’nin “var olmayan kurum”, Panayotis Dimitras’ın, “ülke sınırlarını koruyan Yunan Sahil Güvenlik güçleri hakkında suç duyurusunda bulunan şahıs” ve ABTTF’nin de geçtiğimiz günlerde düzenlediği webinara katılarak “Avrupa'da barış ve istikrarı baltalama girişimi”nde bulunduklarını iddia etmişti.

    Sözcü Dimitras, Kefaloyannis'in konu hakkında yaptığı açıklamada kullanığı ifadelerde şahsını ve Yunanistan Helsinki Gözlem Evi’ni karaladığını ve iftira ettiğini dile getirerek konuyu yargıya taşıdı.

    Yunanistan Helsinki Gözlem Evi’nin yaklaşık 30 yıldır faaliyette olduğunu hatırlatan Dimitras, kendisinin Yunan sahil güvenlik güçleri hakkında suç duyurusunda bulunmadığını, Sahil Güvenlik hakkındaki suç duyurularının uluslararası kuruluşlar tarafından insan hakları ihlalleri sebebiyle yapıldığını belirtti.

    Kefaloyannis’in, Yunanistan tarafından uygulanmayan AİHM kararları ile ilgili olarak kullandığı ifadelere de cevap veren Dimitras, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Yunanistan’ı uyaran son raporunu hatırlattı.

    Kefaloyannis’in ABTTF hakkındaki suçlamaları ile ilgili olarak ise Dimitras, ABTTF’nin Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Konseyi’nde çalışmalar yapabilen uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.