Miçotakis, “Türkiye ile yan yana yaşayacağız”

    Miçotakis, “Türkiye ile yan yana yaşayacağız”

     

    Gümülcine, 13.06.2021.

    Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, NATO toplantısı öncesinde, France 24’e Türkiye – Yunanistan ilişkilerini değerlendirdi. Miçotakis’in Türkiye – Yunanistan sorunlarını tartışarak medeni bir şekilde çözmeli, sözleri dikkat çekti.

    “İki ülke de NATO üyesi. Ve, tabii ki görüş ayrılıklarımız olduğunda –NATO üyesi olarak- bunlar barışçıl şekilde çözülmelidir. Çünkü barışçıl şekilde çözülmediğinde ve gerilim tercih edildiğinde, bu NATO’nun geneli için iyi bir durum değildir. ” Görüşlerine yer veren Miçotakis, AB – Türkiye ilişkilεr' hakkında da şunlara değindi: “Doğu Akdeniz’de Yunanistan’a, Kıbrıs’a karşı ne oluyorsa Türkiye ilişkileri ve AB açısından da sonuçları vardır. Ve, inanıyorum ki bu mesaj Avrupa Konseyi tarafından çok net bir şekilde iletilmiştir.

    Aramızdaki sorunları yönetmek için, gerginliğe gitmeden ve geçen yaz olanlardan sonra, bir yöntem bulmamız gerekir. Bunun da olabilmesi için ortak bir çerçevede anlaşmamız gerekir. Bu çerçeve de uluslararası hukuka saygıdır. Ve, tabii ki de iyi komşuluk ilişkileri.

    Türkiye ile yan yana yaşayacağız. Anlaşamadığımız durumlarda da tartışmamız için bir yöntem bulmalıyız.

    Sorunlarımızı tartışarak ve medeni bir şekilde tartışarak yönetmeliyiz.

    Türkiye ile çalışabileceğiz başka alanlar da var. Ortak ekonomik çıkarlarımız var. Çevre konusunda aynı endişelerimiz olması gerekir. Sonuçta iklim değişikliği tüm Doğu Akdeniz ülkelerini tehdit etmektedir.”

    Miçotakis röportajın sonunda da Fransızlara, “Yunanistan’a geliniz, çünkü güvenli bir ülke” mesajını iletti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.