İlhan Ahmet, işçi sendikalarının düzenlediği protesto yürüyüşüne katıldı

    Previous Next

    İlhan Ahmet, işçi sendikalarının düzenlediği protesto yürüyüşüne katıldı

    Gümülcine - 10.06.2021

    Rodop ili Değişim Hareketi (KİNAL) Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, işçi sendikaları tarafından ortaklaşa düzenlenen hükümeti protesto yürüyüşüne katıldı.

    Konuyla ilgili olarak milletvekili İlhan Ahmet, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

    Bugün işçi sendikaları tarafından ortaklaşa düzenlenen hükümeti protesto yürüyüşüne, Genel Başkanımız Sn. Fofi Gennimata ile birlikte katılarak destek verdik.

    İktidardaki Yeni Demokrasi hükümetinin, işçi ve çalışanların kazanılmış haklarına büyük darbe getirecek olan yeni kanun düzenlemesini asla kabul etmiyoruz.

    Buna göre işverene, çalışma saatlerini 8 saatten 10 saate çıkarma hakkı verilmekte, bu durumda çalışanlara ise ek ücret ödenmesi öngörülmemekte, aynı zamanda işverene ilk 1 yıl içinde tazminat ödemeden işten çıkarma hakkı tanınmaktadır. Çalışanların bireysel ve sosyal hakları işveren tarafından açıkça gasp edilmektedir.

    İşçi ve çalışan hakları açısından kabul edilmez bu şartlar altında daha da ezilen ve emeğinin karşılığını alamayan emekçiler ile üretken ve yaratıcı bir ekonomi, işe erişim ve kalkınma hedeflemek mümkün değildir.

    Hükümete, sosyal devlet ilkesi gereği çalışanların ekonomik ve sosyal hak ve çıkarlarını korumakla mükellef olduğunu hatırlatıyoruz!!

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.