T.C. vatandaşlarının Yunanistan'a giriş yasağının kaldırılmasını istedi

    T.C. vatandaşlarının Yunanistan'a giriş yasağının kaldırılmasını istedi

    Gümülcine - 09.06.2021

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Dijital Enformasyon Bakanlığı tarafından meclis genel kuruluna sunulan AB dijital covid-19 aşı sertifikasıyla ilgili kanun görüşmesine, webex üzerinden katılarak partisi adına söz aldı.

    Konuşmasında İlhan Ahmet, T.C. vatandaşları için Yunanistan'a giriş yasağının kaldırılması yönündeki çağrıyı yineledi. Özellikle iki ülke dışişleri bakanları sayın Dendias ile sayın Çavuşoğlu'nun, aşı belgelerinin karşılıklı tanınması hakkında vardıkları ikili antlaşmayı hatırlatan milletvekili, antlaşma gereği giriş izni uygulamasının derhal hayata geçirilmesini talep etti.

    İlhan Ahmet, T.C. vatandaşlarına giriş yasağı ile ticari olmayan yatlara deniz bağlantısı yasağının sürdüğünü dile getirerek, bölge ve ülke turizmi açısından büyük kayıp olduğunun da altını çizdi.

    Trakya ve Doğu Makedonya bölgeleri özelinde yerel turizmin büyük oranda Türkiye’den gelen turistlere bağlı olduğuna dikkati çekerek, Kipi (Bahçeköy) - İpsala sınır kapısı ile Nimfea (Yanıkköy) - Makaz sınır kapısının önemine işaret etti. Nimfea (Yanıkköy) - Makaz sınır kapısının alt yapı ve dijital bilişim eksikliklerinin hala giderilmediğini hatırlatan milletvekili, turistler için tercih sebebi bir lokasyon olmaktan hızla uzaklaştığını söyledi. Sınır kapılarındaki covid-19 test noktalarının da hala daha sağlık standartlarına uygun birer hizmet birimine dönüştürülemediğine işaret ederek, hükümeti, Trakya ve Doğu Makedonya bölgelerinin turizmini baltalamakla eleştirdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.