İlhan Ahmet Avrupa Komisyonu Başkanı Schinas ile görüştü

    Previous Next

    İlhan Ahmet Avrupa Komisyonu Başkanı Schinas ile görüştü

    Gümülcine – 07.06.2021

    Rodop İli KİNAL Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ile görüştü.

    Ziyaretle ilgili olarak milletvekili İlhan Ahmet yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

    “Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas'ı Trakya’da,  Gümülcinemizde ağırladık. Gümülcine Arkeoloji Müzesi'ndeki etkinliğe katılan Schinas konuşmasında, Trakya'nın çok kültürlü mozaiğine vurgu yaparak demokrasi, hoşgörü ve Avrupai anlayış ile tüm vatandaşlara açık ve kucaklayıcı bir bölge olduğunu belirtti.

    Bizler elbette, kanunlar önünde eşitlik ve eşit vatandaşlık ilkeleri çerçevesinde, demokrasiye sıkı sıkıya bağlı kalarak ve aşırı milliyetçilik ve birlikte yaşama tahammülsüzlüğünün her türünden uzak durarak, bu zenginliği canlı tutmak istiyoruz.

    İnanıyorum ki sayın Schinas'ın Gümülcine'ye gelmesi de tüm taraflara, Avrupa değerleri çerçevesinde, bu dinamikleri yeniden gözden geçirme fırsatını verdi. Zaten Trakya gibi özel bir bölgenin bu zenginliğini, hiç kimse görmezden gelemez.

    Bundan üç yıl önce, Trakyamız için hayati önem taşıyan kalkınma meselelerini AB’nin merkezi Brüksel’e taşıyan ilk bölge siyasetçisi olarak şahsımın bölgenin karakteristiğine göstermiş olduğum hassasiyet ise kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu bakımdan dostum Schinas'la, Brüksel'den sonra bu kez Gümülcine'de yeniden birlikte olma fırsatı bulmaktan ayrıca memnun oldum.

    Hatırlanacağı gibi, Brüksel'deki temaslarımızın ardından yürüttüğümüz işbirliği sayesinde Avrupa Komisyonu Tarım Komiseri Tasos Chaniotis’i Gümülcine'de ağırlamış ve Ortak Tarım Politikası (ΚΑΠ) kapsamında bölgemizdeki tarım ürünlerine yönelik imkânları, doğrudan sayın Chaniotis'ten öğrenme fırsatı bulmuştuk.

    Bu defaki görüşmemiz de ise sayın Schinas ile yeni bir iş birliği için sözleştiğimiz, sonbaharda Brüksel'de gerçekleştireceğimiz çalışma toplantısı için ajandamızı gözden geçirdik.

    Trakya'nın kalkınma ve büyümede yükselişe geçerek ilerleme katetmesi, binlerce yurttaşımızın bölgeden göç etmesine neden olan ekonominin düze çıkması için karşılıklı tekliflerimizi masaya yatıracağız.

    Daha iyi ve yaşanabilir bir Trakya için iyimserliğimizi koruyarak, her bir yurttaşımızın refahı için ekonomik çözüm odaklı girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.