Ömer Çelik Başbakan Miçotakis'e tepki gösterdi!

    Ömer Çelik Başbakan Miçotakis'e tepki gösterdi!

    Gümülcine - 27.05.2021

    Türkiye'deki Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kimliğini inkar eden ifadelerine tepki gösterdi.

    Sözcü Çelik, yaptığı açıklamada Yunanistan’daki Türk azınlıkla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Miçotakis’in azınlıkla ilgili ifadelerinin inkarcı yaklaşımın bir tezahürü olduğunu vurgulayan Çelik, “Bu Türk kimliğine dönük bir saldırıdır. Bu dayatmaların yapılması asla kabul edilemez.” dedi.

    Ömer Çelik açıklamasında şunları kaydetti:

    “Yunanistan’da Türk azınlıkla ilgili gelişmeleri her zaman yakından takip ediyoruz. Maalesef Yunan Başbakanı Miçotakis’in anaokulu öğretmenleriyle yaptığı bir video konferansta Türk köyü Paşevik’i ‘Pomak köyü’ , Türk çocuklarını da ‘Yunan çocukları’ demesi buradaki inkarcı yaklaşımın yeni bir tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. Yunanistan’ın bu siyaseti azınlığın meşru kimliğine dönük bir saldırıdır. Türk kimliğine dönük bir saldırıdır. 21. yüzyılda bu dayatmaların yapılmasını asla kabul edilemez olduğunu bir kere daha ifade ediyoruz. Yunanistan’ı bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz. Yunanistan sürekli olarak Türk azınlığın haklarını ihlal ederek, maalesef bu yanlışlara imza atmaktadır. Bu yanlışlardan dönülmesi gerekir. Sürekli olarak bir takım ırkçı politikalar yürürlüğe koyulmaktadır. Bunları kategorik olarak reddettiğimizi ifade ediyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.