Türkiye Yunanistan’a “Türk kimliğini inkara son verme” çağrısında bulundu

    Türkiye Yunanistan’a “Türk kimliğini inkara son verme” çağrısında bulundu

    Gümülcine – 22.05.2021

    Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Kiryakos Miçotakis'i "Türk kimliğini inkara son vermeye" davet etti.

    Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Türk Azınlık köyleri hakkında "Pomak köyleri", azınlık çocukları için ise “Ellinopula” (Yunan Çocukları) nitelemelerine Türkiye Dışişleri Bakanlığından tepki geldi.

    Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türk köyü Paşevik'e "Pomak köyü" ve Türk çocuklarına "Yunan çocukları" diyen Başbakan Kiriakos Miçotakis'i kınayarak, "Yunanistan'ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz." açıklamasını yaptı.

    Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Başbakan Miçotakis'in Yunanistan'daki Türk köyü Paşevik'e yönelik "Pomak köyü" ile Türk çocuklarına yönelik "Yunan çocukları" şeklindeki ifadelerini kınayan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'na (BTTADK) destek verildi.

    Açıklamada, BTTADK'nın paylaşımı alıntılanarak, "BTTA Danışma Kurulu'nun bu açıklamasını destekliyor ve Yunanistan'ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

    BTTADK, Miçotakis'in 18 Mayıs'ta İskeçe'ye bağlı Paşevik'teki devlet anaokulu öğretmeni ve burada eğitim gören öğrencilerle gerçekleştirdiği video konferansta kullandığı "Pomak köyleri” ve “Yunan çocukları” ifadelerini eleştiren bir açıklama yapmıştı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.