Önder Meçoğu’ndan Miçotakis’e tepki!

    Önder Meçoğu’ndan Miçotakis’e tepki!

    Gümülcine – 22.05.2021

    Yeni Nesil Hareketi Başkanı Önder Meçoğlu Başbakan Kiriakos Miçotakis’in video konferans sırasında kullandığı kelimelere tepki gösterdi.

    Meçoğlu, Başbakan Miçotakis'in "Pomakohoria (Pomak Köyleri)" ve "Ellinopula (Yunan Çocukları)" ifadelerine sessiz kalan Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin'i de eleştirdi.

    Önder Meçoğlu'nun yaptığı açıklama şöyle:

    "18 mayıs 2021 tarihinde Başbakan sayın Miçotakis, Belediye Başkanı sayın Rıdvan Deli Hüseyin, devlet anaokulu öğretmen ve öğrencileri ve eğitim bakanlığı yetkilileri ile bir telekonferans görüşmesi gerçekleştirmiştir. Paşevik köyünün devlet anaokulunda eğitim gören çocuklarımız bu görüşmenin ana temasını oluşturmuştur.

    Sayın Başbakan görüşme esnasında Türk azınlığına yönelik hoş olmayan söylemlerde bulunmuştur. Bu söylemler arasında Türk soydaşlarımızın yaşadığı köyleri (Pomak köyleri), o köylerde eğitim gören yavrularımızı da (elinopoula) Helen çocukları olarak sıfatlandırmıştır. Başbakanın bu ifadesi toplumumuzu ciddi manada rencide ederek vicdanlarımızı derinden yaralamıştır.

    Sayın Miçotakis'in söylemiş olduğu bu sıfatlandırmalar planlı bir devlet politikasıdır. Onların yegâne amacı, azınlık Türk toplumu arasına nifak tohumları sokarak milletimizi bölüştürmektir. Batı Trakya Türk azınlığı birlik ve beraberlik içerisinde olup, bu ayrıştırıcı söylemlere karşı göğüs germelidir. Nitekim büyüklerimizin dediği gibi ‘birlik ve beraberlikte kuvvet, ayrılıkta ise felâket ve sıkıntı vardır.’

    Üzülerek belirtmek istiyorum ki, son birkaç gün içerisinde birçok siyasetçimiz devletin uyguladığı bu tuzağa düşerek kendi aralarında siyasi münakaşaya girmiştir.

    Kanaatimce, biz siyasetçiler kısır çatışmaları bir tarafa bırakıp özellikle azınlığımızı ilgilendiren konularda birlik ve beraberliği sağlayarak, dayanışma içerisinde topyekün mücadele etmeliyiz. Bu hususta başta siyasetçilerimiz olmak üzere, sivil toplum örgütlerimize, derneklerimize ve vatandaşlarımıza görev düşmektedir."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.