“Başbakanın ifadelerine sessiz kalmayı reddediyor ve kınıyorum”

    “Başbakanın ifadelerine sessiz kalmayı reddediyor ve kınıyorum”

    Gümülcine – 21.05.2021

    Mustafçova Belediyesi Büyük Birlik Kardeşlik Hareketi Listesi Başkanı Avukat Ahmet Kurt, Başbakan Kiryakos Miçotakis ile videokonferas aracılığıyla görüşmedeki tutumu nedeniyle Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’i eleştirdi.

    Büyük Birlik Kardeşlik Hareketi Listesi Başkanı Ahmet Kurt yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

    TECRÜBE DEĞİL, FERASET...

    Sevgili Mustafçova Belediyesi sakinleri,

    Gündem, sn. Rıdvan Delihüseyin iki gün önce yani 18-05-2021 Salı günü, sn. başbakan Mitsotakis ile İskeçe’nin Paşavik köyündeki devlet anaokulunda eğitim gören, geleceğimizin teminatı olan Batı Trakya Müslüman Türk yavrularımız ve öğretmenlerimiz adına yapılan video konferansıyla çalkalanıyor.

    Kendisinin itirafıyla 19 aydaki 3. görüşmesi. Böylesi lütufların, “20 yıllık siyasi tecrübesiyle (!) “ icraat olarak görüleceği günleri de ümit ediyorum. Fakat, kendisinin 20 yıllık siyasi tecrübesi (!) ile iktidardaki 20 aylık icraatlerine baktığımzıda, bu lütuflar değerlendirileceğe benzemiyor, aksine, siyasi malzeme ve seçim propagandasıyla milletimizin değerlerini istismardan başka birşey değildir.

    Sn. Delihüseyin’in, webinarda (video konferans) yapılan görüşmede, başbakan Mitsotakis’in “ellinopula” ve “pomakohorya” ifadelerine tepki göstermemesini,

    Toplantı konusunun anaokulu eğitimi olmasına rağmen, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 2. maddesi gereğince Anaokulu eğitiminin anadilde yapılmadığını ve yapılması gerektiğini ifade etmemesini, STK’ların dahi anaokulu için yaptıkları maddi-manevi desteklerin engellendiğini ifade etmemesini, Başbakanın ifadelerine sessiz kalarak, düzeltmeyerek zımni kabulünü, milletimin bana verdiği temsil hakkı gereğince kabul etmiyor, reddediyor ve kınıyorum.

    Kimlik eğitiminden mahrum kalarak yetişen toplumlar, yok olmaya mahkumdur. Sn. Delihüseyin bu toplantıyı fırsat bilerek anaokulu eğitimi için haklarımızı talep edebilirdi.

    Böyle bir fırsatın değerlendiril(e)memesi tarihi ve vicdani sorumluluktur ve hatadır. Başkanın, kendi deyimiyle 20 yıllık siyasi tecrübesiyle (!) bu fırsatı tepmesinin argümanını izah etmesini bekliyorum. Aksi halde bu millete bir özür borçludur. Bu hatanın fidyesini, güzide milletimiz zamanı geldiğinde bunun cevabını en güzel bir şekilde sandıkta vereceklerine hiç şüphem yoktur.

    Büyük Birlik Kardeşlik Hareketi Başkanı

                      Av. Ahmet KURT

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.