Burhan Baran’dan Kipi sınır kapısından girişlerle ilgili açıklama

    Burhan Baran’dan Kipi sınır kapısından girişlerle ilgili açıklama

    Gümülcine – 20.05.2021

    İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran KİNAL Milletvekili Baran, Yunanistan vatandaşı ile evli olan Türk vatandaşlarının Yunanistan’a giriş yapabileceğini belirtti.

    Baran açıklamasında, “Değerli soydaşlarım, maalesef sınır kapılarındaki uygulamalar hergün farklı bir hal almaktadır. Sizleri yanlış yönlendirmekten korktuğum için yeni kuralların uygulamaya geçmesini bekleyip sizleri bilgilendirmek istedim.” ifadelerini kullandı. Baran, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan'a girişlerine izin verilmediğini kaydetti.

    Avrupa Birliği ülkeleri tarafından tanınan aşıların iki dozunu da yaptırmış ve üzerinden 14 gün geçmiş olan kişilerden bunu belgeledikleri taktirde Yunanistana girişlerinde test zorunluluğu kaldırıldıldığını da ifade eden Baran, “Türkiye’de Çin Halk Cumhuriyeti menşeli Sinovac aşısının iki dozunu yaptıran hemşehrilerimiz söz konusu aşının AB ülkeleri tarafından henüz kabul görmemesi sebebi ile gümrük kapılarında sorun yaşayabilecekleri için PCR test sonucu ile gümrük kapısına müracaatları kendi menfaatlerine olacaktır.” uyarısında bulundu.

    Milletvekili Baran, Türkiye’deki Yunanistan konsolosluklarının, pandemi döneminde ara verdikleri standart vize işlemlerine yeniden başladıklarını da söyledi.

    Baran, Yunan vatandaşlarıyla evli T.C. vatandaşları konusunda ise şu açıklamada bulundu: “Yunanistan vatandaşı ile evli olan ve halihazırda Yunanistan vizesi bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Yunanistan vatandaşı eşi ile seyahat etmek ve evliliğini Yunanistan makamlarınca verilen resmi evraklar (liksiarhiki praksi gamu yada pistopiitiko ikogenyakis katastasis) ile kanıtlayabilmek şartı ile Yunanistan'a girişlerine izin verilmektedir.”

    Yunanistan’a giriş ve çıkışlarda PLF doldurulması gerektiğini hatırlatan Baran, ülkeye girişte negatif PCR testi ya da aşı belgesi veya hastalığı geçirdiğine ilişkin belgenin ibraz edilmesi gerektiği ifade etti.

    Baran, “Yunanistan'a girişlerde uygulanan karantina süreci yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar için tamamen kaldırılmıştır.” dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.