COVID – 19 kısıtlamaları revize edildi!

    COVID – 19 kısıtlamaları revize edildi!

     

    Avrupa Konseyinin revize ettiği kısıtlamalara göre, üçüncü ülkelerden AB’ne seyahat edecek kişilerin aşılanmış olmaları seyahatleri daha da kolaylaştırmaktadır. Virüsün mutasyon geçirmesi karşısında bulaş sayısını sınırlamak için acil müdahale sistemi kurulmaktadır.

    • Komisyon’a göre seyahatler için, aşı sertifikasını kabul eden AB ülkelerinin, üçüncü ülkelere test ve karantina gibi uygulamaları hafifletmeleri ve onaylanmış aşının ikinci dozunun üzerinden 14 geçmesi gerekmektedir.
    • AB ülkeleri kısıtlamaları hafifletirken bazı durumlarda mütekabileyet esasını da gözetebilirler.
    • Yeni kurallara göre, üçüncü bir ülkeye gereksiz seyahatlerle ilgili kısıtlamaların kaldırılması için COVID-19 vaka sayılarının 100.000 nüfusta, son 14 gün baz alınarak 25’ten 75’e yükseltilmektedir. Yine ülkelerdeki aşılama uygulaması da göz önüne alınmaktadır. Başka bir kriter de yapılan test sonuçlarının pozitiflik oranının %4 ve de güvenilir bilgiler olması gerekmektedir.
    • Komisyon “Yeşil Pasaport” uygulamasını onayladığında, üçüncü ülkelerin aşılama belgeleri de “Yeşil pasaportla” ile eşdeğer olacaktır.
    • Üçüncü ülkelerde salgının artması veya virüste mutasyon olması durumunda, AB ülkeleri geçici ve acil olarak AB’ne seyahatleri durdurma kararını benimsemelidirler. Bu acil durum uygulaması AB vatandaşları ile uzun süre Birlik içinde ikamet edenler için geçerli olmamalı.
    • Yukarıdaki kısıtlamaları uygulayan AB ülkeleri, Komisyon ile işbirliği halinde durumu değerlendirmelidir. Kısıtlamalar her 2 haftada bir yeniden gözden geçirilmelidir.
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.