Kozlukebir Belediyesine açılması planlanan aşı merkezleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

    Kozlukebir Belediyesine açılması planlanan aşı merkezleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

    Gümülcine - 17.05.2021

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Kozlukebir Belediyesine açılması planlanan aşı merkezleriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

    Milletvekili İlhan Ahmet tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

    "Israrla takipçisi olduğum Kozlukebir Belediyesi'ne aşı merkezleri açılması talebimizle ilgili Sağlık Bakanı Kikilias'a sunduğum son soru önergemin ardından hükümetin ve bakanın harekete geçmiş olması son derece olumlu bir adımdır.

    Aralık 2020'den bu yana meclis gündemine taşıdığım konuyla ilgili nihayet, 6 ay gecikmeli de olsa, ilk açıklamaya göre 24 Mayıs 2021 tarihinden itibaren hizmet verecek olan Sirkeli sağlık ocağını, Kozlukebir Belediyesi'nin ilk aşı merkezi olarak kazandırmayı başarmış olduk.

    Ağırlıklı olarak Azınlık mensuplarının yaşadığı bu belediyemizdeki vatandaşlarımızın temel sağlık ihtiyacını aylardan beri  görmezden gelen Yeni Demokrasi hükümetinin ve bakanının bu hatadan geri adım atması her ne kadar memnuniyet verici olsa da hükümetin, aylar önceki acil eylem planında ilan ettiği şekliyle, Kozlukebir Belediyesi'nde Sirkeli ve Mehrikoz olmak üzere açılacağı belirtilen her iki aşı merkezini de eş zamanlı faaliyete geçirmesi gerekmektedir.

    Ayrıca, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet'in, Sirkeli ve Mehrikoz'a ilaveten ilk günden itibaren talep ettiği ek 2 aşı merkezi isteği de hükümet ve sağlık bakanı tarafından ivedilikle, zaman kaybetmeden yerine getirilmelidir.

    Halihazırda, 24 Mayıs 2021 tarihindeki meclis genel kurulunun soru - cevap oturumunda sorularımı yanıtlayacak olan Sağlık Bakanı Kikilias'a, belediye başkanımızın bu talebini bir kez daha hatırlatacak, özellikle de kendi vatandaşlarına karşı son derece acil olan bir sağlık hizmetini sunmaktan iktidarı ve bizzat bakanın kendisini neyin men ettiğini soracağım."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.