"Encümen heyeti seçimlerinin usulüne uygun bir şekilde gerçekleşmesini talep ediyoruz"

    Previous Next

    "Encümen heyeti seçimlerinin usulüne uygun bir şekilde gerçekleşmesini talep ediyoruz"

    Gümülcine - 07.04.2021

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, azınlık okullarında encümen heyeti seçimlerinin yapılması ya da eski encümen heyetlerinin görev süresinin uzatılması talebiyle dün İskeçe ve Gümülcine’de yapılan eylemlere destek verdi.

    DEB Partisi’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    “İlk olarak 22 Aralık 2020 tarihinde yapılması planlanan encümen heyeti seçimleri, 3 buçuk ay içinde yedinci kez ertelenmesinin ardından Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı ebeveynleri ve temsilcileri bu ertelemeleri protesto etmek amacı ile bir eylem gerçekleştirdi.

    6 Nisan Salı günü gerçekleştirilen eylemde DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve DEB Partisi yöneticileri hem Rodop hem de İskeçe bölgesinde demokratik haklarını kullanarak, Batı Trakya’da Azınlık okullarında görev yapacak yeni encümenlerin seçimle göreve gelmesi, pandemi nedeniyle seçimlerin yapılamaması durumunda bir önceki dönemde görev yapan eski seçilmiş encümenlerin görev sürelerinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması talebine destek verip diğer Azınlık bireyleri ve önde gelenleri ile beraber Azınlık okullarına sahip çıktılar.

    Lozan Antlaşması’nda, Azınlık okulları veya benzeri kurumlarının açık bir şekilde Azınlığın denetleme ve yönetme hakkı güvence altına alınırken, hükümetin Azınlık eğitimine karşı atamalar yapma girişimleri, antlaşmayı ihlal etme ve antidemokratik bir durum ortaya koymaktadır. DEB Partisi olarak bir kez daha encümen heyeti seçimleri konusunda yönetimi, demokratik hakkı olan Azınlık bireylerine verilmesini ve encümen heyeti seçimlerinin bir an önce usulüne uygun bir şekilde gerçekleşmesini talep etmekteyiz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.